Detalj s dvoboja

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DRAMA U KUPU

Stigla konačna presuda: Rudeš teško oštećen! Sudac je pogriješio, a VAR je morao intervenirati

‘Branič Slaven Belupa je nenamjerno, ali neoprezno udario po nozi suparničkog igrača‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2023. 15:40

Iz HNS-a su na njihovim službenim stranicama objavili sudačku analizu četvrtfinalnog dvoboja između Slaven Belupa i Rudeša.

Evo što sudačka komisija HNS-a kaže o incidentu iz 85. minute:

- Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac). Branič Slaven Belupa je unutar vlastita kaznena prostora nenamjerno, ali neoprezno, udario po nozi suparnika koji je evidentno prije kontakta igrao loptom. KNS HNS-a incident razmatra kao prekršaj dostatan za dosuđivanje kaznenog udarca. Uzimajući u razmatranje da je sudac utakmice donio pogrešnu odluku, prekršaj napadača, a postoji evidentan i jasan dokaz kako se radi o prekršaju obrambenog igrača u vlastitom kaznenom prostoru, te kontaktu koji se smatra prekršajem PNI-e, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca, slijedom neispravne procjene suca utakmice.


POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
06. ožujak 2023 15:40