Teren na utakmici odigranoj u petak

 Screenshot
TRAJE NEIZVJESNOST

U Zagreb uoči utakmice osmine finala Kupa stigla poruka: ‘Ne morate ni dolaziti, ne vjerujemo da će se igrati‘

Nogometaši s Kajzerice otputovali su na istok Hrvatske, ali upitno je hoće li danas igrati
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. studeni 2023. 09:14

Danas (srijeda) bi se trebala odigrati utakmica osmine finala hrvatskog Kupa, Vukovar 1991 - Lokomotiva (13.30 sati). Međutim, igralište na stadionu Vukovara u Borovu Naselju u očajnom je stanju, vidjelo se to i tijekom drugoligaške utakmice Vukovar - Sesvete (3:1), koja je prošlog petka odigrana u pravoj kaljuži, uvjeti su bili na rubu regularnosti. Blatnjava je livada ima malo dodirnih točaka s nogometnim terenom...

Odgoda bi bila logična

Na Kajzericu je u utorak stigla i poruka službene osobe iz vukovarskog kluba: “Ne morate ni dolaziti, ne vjerujemo da će se utakmica odigrati, teren je užasan!”

No, Lokosi su, jasno je, otputovali u Vukovar u popodnevnim satima, budući da odluku o neigranju i odgodi utakmice, može donijeti isključivo sudac, u dogovoru s kapetanima obje momčadi, nakon što izađu na teren i uvjere se u kakvom je stanju podloga za igru. Sudac te utakmice je Ante Terzić iz Podstrane i do samoga možebitnog početka neće se znati hoće li se dvoboj i odigrati...

- Ukoliko je doista teren u tako lošem stanju, bilo bi najbolje da se utakmica odgodi. No, prihvatit ćemo svaku odluku, otišli smo u Vukovar i vidjet ćemo što će sudac odlučiti - rekao nam je trener Lokosa, Silvijo Čabraja.

U sastavu Lokomotive neće biti ozlijeđenih Čavline, Krivaka, Kanižaja i Bulatovića, kao ni Živkovića, koji se tek oporavio od crijevne viroze...

- Bit ćemo oslabljeni, ali naš se cilj zna, želimo proći u četvrtfinale Kupa. Vjerujem da poraz protiv Slavena Belupa nije previše utjecao na raspoloženje u svlačionici, mogla je ta utakmica lako otići i na našu stranu. No, to je prošlost, pred nama su utakmice protiv Vukovara i Rudeša, u kojima želimo napraviti dobar posao.

Oprezno i angažirano

Ambiciozni, drugoplasirani drugoligaš Vukovar, bit će posebno motiviran za ovu utakmicu, a loš teren, bude li se igralo, smanjuje objektivnu razliku u kvaliteti između favorita i “autsajdera”...

- Taj će loš teren svakako biti veliki problem, nećemo moći igrati našim uobičajenim načinom i morat ćemo se prilagoditi teškim uvjetima. Neće biti kombinatorike, preskakat će se igra, a zna se da su kup-utakmice uvijek varljive, u tom jednom dvoboju sve je moguće. Moramo biti oprezni i očekujem da će moja momčad biti maksimalno angažirana protiv ozbiljnog suparnika - rekao je Čabraja.

Božić: Morat će iskrvariti ako nas žele svladati

Trener Vukovara 1991 Ivan Božić u predvečerje ogleda osmine finala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive isporučio je na adresu današnjeg suparnika gomilu komplimenata:

- Bit će ovo za nas praznik nogometa. U goste nam stiže jedna od najboljih mladih ekipa u Hrvatskoj koja je iznjedrila mnogo aktualnih, a vjerujem i budućih reprezentativaca. Lokomotiva je jedan od rijetkih klubova koja daje takvu priliku igračima iz vlastite klupske škole. Ne vidim da itko u Hrvatskoj u ozbiljnoj rotaciji ima igrače 2004. ili čak 2005. godišta, poput Šotičeka ili Krivaka koji u nogama već imaju po 20-30 utakmica u elitnom rangu. To je velika stvar koju treba pozdraviti i pohvaliti jer nitko u Hrvatskoj ne razvija mlade igrače bolje od Lokomotive.

Božić zastaje kao da uzima dah, pa nastavlja:

- Sigurno je da itekako respektiramo Lokose, ali jednako je sigurno i da će se oni morati jako namučiti i “iskrvariti” da bi nas izbacili.

Umjereni optimizam trener vukovarskog stručnog stožera bazira na uzlaznoj putanji rezultatske forme; u prethodne tri prvenstvene utakmice njegova je momčad osvojila maksimalnih devet bodova (Orijent 2:0, Cibalia 1:0, Sesvete 3:1)!

- Dižemo se iz tjedna u tjedan. I protiv Lokomotive očekujem dodatni iskorak. Uspijemo li ga načiniti, nismo bez izgleda za prolazak među četvrtfinale Kupa.

Dakle, ako je suditi prema najavama, Lokose ove srijede pokraj Dunava očekuje zahtjevan posao. Ne samo stoga što će na suprotnoj strani biti ambiciozan domaćin koji je u rezultatskom zanosu.

Naime, osim motiviranog vukovarskog sastava Lokose u Borovu naselju očekuje i teren čije će stanje biti daleko od optimalnog, a još dalje od idealnog. Dan ranije natopila ga je dosadna slavonska jesenska kiša i sasvim je sigurno da će osim postojeće kvalitete Lokosima za prolazak među osam najboljih trebati još i maksimalan pristup poslu, a napose najviša razina situacijske inteligencije. (D. Begović)

Linker
28. travanj 2024 03:32