DAMIR KRAJAC Cropix
HRVATSKI KUP

VIDEO: Dinamo izborio osminu finala, debitant Modrih oduševio pogotkom i asistencijom

Susrete šesnaestine finala domaćeg nogometnog Kupa pratili smo iz minute u minutu
Piše: SN, Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 17:19

Ponikve - Dinamo 1:4 (Jadek 66./Kulenović 39., Kaneko 48., Marin 58., Vrbančić 88.)

ZAGREB ŠRC Ponikve. Gledatelja 3000. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Marić i Maloča.

PONIKVE: Bermanec (od 46. Petrčić), Atlija, Žejavac, Bukovac (od 46. Benko), Bakarić, Vragolović, Čordaš (od 75. Jakoplić), Đopar, Jadek, Fajdiga (od 46. Gajski), Berić (od 62. Koletić)

DINAMO: Zagorac, Menalo, Bernauer, Sosa, Perković, Halilović (od 62. Ademi), Sučić (od 62. Čaić), Kaneko (od 62. Pavlek), Marin (od 79. Mihajličenko), Rukavina (od 46. Vrbančić), Kulenović

ŽUTI KARTONI: Vragolović (45), Atlija (68)

>>> POGOTKE S DVOBOJA POGLEDAJTE OVDJE <<<


Bila je to fešta koja se čekala danima. Esencija zagrebačkog nogometa zbivala se na spoju Stenjevca i Gajnica, kako već netko želi pripojiti klub, koji je stvarao, ali i dalje stvara, vrijednosti zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa. Mali, lokalni derbi kao romantiziranje nogometa spojio je, dakle, na početku Kupa, u 1/16 finala osvajača ZNS Kupa i aktualnog prvaka. Ponikve - Dinamo, srijeda, divno jesensko poslijepodne... Može li bolje?

Uvertira je dala do znanja, a sama je utakmica konačno otkrila kako je ovo nešto posebno. Lokalni kvart, liliputanac protiv Golijata, valjda oko tisuću ljudi na tribinama i gro njih pored, kao i poruka: "Hej, jesi tu negdje?" Da, Kup krije romantične senzacije, ali i bez tog okvira bila je ovo utakmice za one koji vole "crno-bijeli" nogomet. I tako je i bilo...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Hrvoje Pipinić, spiritus movens Ponikvi, trener, predsjednik i Katica za sve odlučio je uz svoje izabranike, amatere, dati sve od sebe, a Sergej Jakirović željno je uplovio u narativ koji i može jedino biti takav, i koji nudi nogomet i druženje kao bazu svega. Jasno, nije mu palo na pamet domaćinu pokloniti pobjedu, jer ipak se radi o službenoj utakmici, ali najava, dolazak, utakmica i odlazak bili su prijateljski, kako i dolikuje. da "pomogne" Pipiniću, na teren je poslao i dečke iz drugog plana, no kao i prije devet godina, bilo je zanimljivo, mirisalo je na potencijalnu senzaciju, ali na kraju je bilo - trijumfalno.

U prvoj, dakle, momčadi Zagorac, Kaneko, Perković, Rukavina, Bernauer, Sučić, Sosa..., ali, u lijepo zagrebačko poslijepodne i to je bilo dovoljno za pobjedu, uz feštu na zapadu grada: u 39. akciju je počeo Kaneko, loptom igrao i Sučić, a onda je Kulenović pucao s 10-ak metara i došao u vodstvo za 1-0 "modrih", da bi početkom drugoga dijela, točnije u 48. minuti strijelac bio Kaneko kojem je asistirao Vrbančić, kojem je ovo bio debi za prvu momčad "modrih", a koji je, poput Badelja i Antolića, svoje prve korake napravio upravo na igralištu pored Bologne. Može li bolje? E - može! Naime, nakon 58., kada Kaneko asistira Marinu za 3-1 i rješenje susreta, u 66. ubacuje Đopar iz slobodnog udarca a 17-godišnji Jadek skače i glavom postiže gol za domaćine, da bi Vrbančić u 88. zabio za konačnih 4-1. Tekma s domaćim potpisom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

"Imaš novog dinamovca", odmah je sletjela poruka.

U šali, jasno, ali tko zna, Ponikve su oduvijek bile rasadnik. I danas broje više stotina djece, kao jedan od najvećih gradskih inkubatora potencijalno velikih nogometaša.

Uglavnom, uz red piva, zabave, ali i nogometa, Dinamo je još jednom slavodobitno prošao kroz Gajnice, što se pokazuje izuzetno pozitivnim spojem. Ponikve se vraćaju u svoju realnost četvrte lige, a Dinamo se okreće Europi. Svatko u svoju stvarnost. Upravo je i stoga ova mala utopijska ćelija bila opet utopijski predivna.

REZULTATI OSTALIH UTAKMICA:

Croatia Zmijavci - Rudeš 0:1 (Srbljinović 78.)

Dugo Selo - Lokomotiva 0:1

Jadran LP - Belišće 2:1

Jadran Poreč - Oriolik 0:0

Radnik Križevci - Šibenik 2:2

Vukovar 1991 - BSK Bijelo Brdo 4:1 (Pelko 14., Capitani 24., Knoll 73., 82./Vujanić 73.-11m)

Zagora - Istra 1961 0:2

Zagorec Krapina - Gorica 0:2 (Matković 11., Vujnović 85.)

GOTOVA JE UTAKMICA

Pobijedio je Dinamo 4:1 i plasirao se u osmini finala SuperSport Kupa. Dugo je trebalo da Dinamo 'otvori' Ponikve, a kada je to napravio sve ostalo je bila formalnost - 'pala' su četiri gola za goste za koje je zabio i mladi Vrbančić koji je ponikao u Ponikvama. I domaćini su imali razloga za slavlje i to nakon gola 17-godišnjeg Jadeka.

88. ⚽ GOOOL! Ovo je sjajna priča - četvrti gol za Dinamo je postao Luka Vrbančić kojem je ovo debi u službenoj utakmici za Modre, a s nogometom je počeo upravo u Ponikvama.

Smirila se utakmica između Ponikvi i Dinama, a spomenimo kako su svi preostali prvoligaši u vodstvu. Rudeš je u 78. minuti poveo kod Croatije iz Zmijevaca, Lokomotiva vodi u Dugom Selu od 53. minute, a Istra 1961 i Gorica imaju 2:0 protiv Zagore, odnosno Zagorca.

66. ⚽ GOOOOL! Evo gola i za Ponikve. Sjajno je ubacio Đopar iz slobodnog udarca s lijeve strane a 17-godišnji Jadek je odlično skočio i glavom postigao gol za domaćine.

62. ⇔ Trostruka zamjena kod Dinama. Ušli su Čaić, Ademi, Pavlek, a izašli Sučić, Halilović, Kaneko

58. ⚽ GOOOOL! Evo i trećeg gola u mreži domaćina. Strijelac je Marin. Opet je Kaneko počeo akciju koji je lijepo uposlio Kulenovića. Napadač Dinama je nakon driblinga izbacio protivničkog igrača, dodao u sredinu gdje je Marin skrenuo loptu u mrežu.

S tribina utakmicu gledaju Dinamovi čelnici, među njima i Dario Šimić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

48. ⚽ GOOOL! 2:0 za Dinamo! Dugo je trebalo Modrima da postignu prvi gol, ali su puno brže postigli drugi. Strijelac je bio Kaneko kojem je asistirao Vrbančić. Ovo je debi Vrbančiću u dresu Dinama, a zanimljivo je kako je on ponikao upravo u Ponikvama. Kad smo već kod prvijenaca, ovo je prvi gol Kaneku u dresu Dinama.

46. Počelo je drugo poluvrijeme na utakmici Ponikve - Dinamo.

Nakon prvih 45 minuta minimalno vodstvo imaju i Istra 1961 te Gorica dok Rudeš i Lokomotiva još nisu slomili svoje protivnike. Što se tiče utakmica u kojima ne igraju prvoligaši, Šibenik je preokrenuo kod Radnika u Križevcima dok Jadran LP i Vukovar 1991 imaju vodstvo od 2:0.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Dinamo ima 1:0 kod Ponikvi, a do vodstva je došao u 39. minuti nakon gola Kulenovića. Sergej Jakirović je ispremiješao momčad za ovu utakmicu i vidi se da ovaj sastav nije uigran. Dominirali su Modri cijelim poluvremenom, ali nisu imali previše izrazitih prilika. Ponikve su se dobro branile, ali i prijetile u par navrata, a samo je sjajna parada Zagorca spriječila Berića da u 20. minuti dovede svoju momčad u vodstvo.

41. Veliku priliku je imao Marin koji je bio potpuno sam na 7-8 metara od gola, ali je promašio cijeli gol. Opet je akciju započeo agilni Kaneko.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

39. ⚽ GOOOOL! Dugo je trebalo Dinamu da dođe do gola, a onda ga je postigao Kulenović. Akciju je počeo Kaneko, loptom igrao i Sučić, a onda je Kulenović pucap s 10-ak metara i došao u vodstvo.

33. Evo i intervencije domaćeg vratara. U prilici se našao Menalo, ali je to Bermanec lako zaustavio.

27. Opustili su se domaćini. Sada je Čopar došao s loptom u šesneasterac, ali prave prijetnje ipak nije bilo. Ponikve igraju fantastično - angažirano, borbeno i staloženo.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Što se tiče preostalih utakmica, u Vukovaru i u Pločama idu stvari dobro za domaćine. Vukovar 1991 vodi protiv BSK s 2:0, a istim rezultatom Jadran LP vodi protiv Belišća.

22. Zanimljivo izgleda statistika - Ponikve imaju dva udarca u okvir gola, a Dinamo samo jedan.

20. ⚠ Kakva prilika za Ponikve! Nakon jedne duge lopte iz voleja je dobro pucao Berić, ali je Zagorac sjajnom paradom spasio Dinamo.

20. Nemamo puno toga napisati iz ove utakmice. Dinamo je bolji, ima loptu praktično cijelo vrijeme u svojem posjedu, ali nije bilo niti jedna izrazite prilike. Domaćini se dobro brane.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

10. Dinamo očekivano dominira u Ponikvama, ali nema gola. Domaćiini se trenutno dobro brane, a zanimljivo je i kako su na samom početku utakmice par puta i izašli na Dinamovu polovicu terena. U uvom uvodu najviše se istaknuo aktivni Kaneko.

Gorica je prvi prvoligaški klub koji je dao gol u današnjem programu SuperSport Kupa. Goričani vode u Krapini protiv Zagorca. Gol je postigao Mario Matković.

3. U prvoj prilici za Dinamo našao se Kaneko, ali Japanac se nije najbolje snašao pa su Modri od svega dobili samo korner.

1. Počela je utakmice između Ponikvi i Dinama. Prije starta održala se prigodna svečanost kojom su se čelnici Ponikvi zahvalili važnim igračima koji su igrali u Ponikvama, a koji su prestali s karijerom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

15.22 Bliži se početak utakmice u Ponikvama, a jasno je kako je ovo pravi praznik za lokalnu momčad. Tribine su ispunjene do posljednjeg mjesta, a uvjeti su fantastični - sunčano je, 27 stupnjeva, a i teren izgleda dobro pripremljen. Dugo će u Ponikvama pamtiti ovaj dvoboj.

14.42 Stigao je sastav Dinama za utakmicu protiv Ponikva. Trener Jakirović odlučio je malo ispremiješati karte za ovaj susret pa je tako prednost na vratima dao Danijelu Zagorcu. Za Modre će također debitirati i 21-godišnji Joaquin Sosa, a treba istaknuti i povratak Kaneka u prvu momčad. U napadu će zaigrati Kulenović.

Linker
01. svibanj 2024 03:03