Cropix
Stup Osijekove obrane

‘Lakše ćemo do Hrvatskog kupa nego prvenstva. Dinamo i mi skupa u Rovinju? Ništa čudno, zašto bi bilo...‘

‘U svakom prijelaznom roku smještaju nas na deset destinacija, a mene to neće zavesti‘.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. siječanj 2021. 14:57

Jak je bastion ispred Osijekovog čuvara mreže. Saz(i)dan je od dvojice odličnih stopera, Ante Majstorovića i reprezentativca Mile Škorića. Obojica, uz dakako vratara Ivicu Ivušića, čine onaj dio momčadi Bijelo-plavih, koji je u pravilu najpouzdaniji i najsigurniji. Bio je i u jesenskom dijelu sezone, a svi su uvjereni bit će i u proljeće...

- Nadam se i ja tome, ali nije obrana samo na nama dvojici-trojici. Ne možemo Mile (Škorić o.p.) i ja sve obaviti. Cijela momčad mora sudjelovati u igri u oba pravca, i kod nas sve počinje od našeg najisturenijeg napadača Miereza pa nadalje - kazao je Ante Majstorović.

Ležernije u Hercegovini

Dane zimskog odmora proveo je u krugu obitelji i došao na pripreme koje sa suigračima odrađuje u Rovinju u dobrom raspoloženju.

- Lijepo je biti s obitelji, a i kod nas kod kuće u Hercegovini je sve nekako ležernije, rade i kafići i restorani, baš sam se opustio i napunio novom energijom - veli Majstorović.

Trebat će mu to za ono što ga čeka, kao i sve ostale igrače, jer pripreme će biti naporne i zahtjevne...

- Uvijek je tako, svaki je početak težak. Iako, svi smo mi imali program po kojem smo morali raditi u vrijeme odmora i došli smo spremni za rad i puna trenažna opterećenja, pa je zbog toga i sve lakše.. - rekao je Majstorović.

Još je pod dojmom velike tragedije koja je snašla mlade ljude u novogodišnjoj noći u blizini Posušja. Kako ne bi bio...

- Nezaobilazna je to tema svakog dana. Užas, što drugo nego tako reći, takva tragedija svakoga duboko pogodi i svatko suosjeća s obiteljima nastradalih i njihovim najmilijima.
Birao je riječi, razvidno je pod dojmom događaja koji nikoga nije ostavio ravnodušnim i koji je njegovu Hercegovinu zavio u crno.

- To se sve dogodilo dvadesetak minuta vožnje automobilom od moje kuće. Nemam riječi - rekao je Majstorović.
Nekako nam se činilo da mu je priča o tome sama navrla na usne, a i da bi bilo uputnije vratiti je na sadašnjost, na nogomet. Osijek se sprema za proljetni dio natjecanja.

Uhvatili korak i ritam

Zanimljivo, odabrao je boravak u Rovinju, na istom mjestu gdje od jučer pripreme provodi i Dinamo. Prvi i drugi na tablici, dva najveća konkurenta i kandidata za naslov ovogodišnjeg prvaka u istom gradiću u Istri. Nije li to čudno?

- Ne, zašto bi bilo? Pa, dok sam još bio u Lokomotivi pripremali smo se u Medulinu u istom razdoblju kada i još tri prvoligaša. Nismo bili tada, kao ni sada mi i Dinamo, u istom hotelu, ma, praktički se ni viđali nismo. Nikakva to smetnja ni problem nije, oni rade svoje, mi svoje, a u natjecanju je druga priča - veli Majstorović.

Izvukli su Bijelo-plavi iz prvog dijela prvenstva i te kakve pouke, korisne prije svega...

- Da, nismo dobro ušli u natjecanje, start nam je bio loš, a onda smo uhvatili korak i ritam, igrali sve bolje i što je najbitnije rezultatski stvarno jako uspješno u dugom nizu neporaženosti. U proljeće moramo od početka biti na toj razini, a svi vjerujemo da možemo i bolje - ispričao je Osijekov branič.

A nije samo prvenstvo u fokusu Bijelo-plavih, tu je i Kup. Jednak im je cilj, otići do kraja, biti najbolji.

- Takve su naše želje, osvojiti trofej. Čini mi se da je lakše to učiniti u Kupu, manje je utakmica - veli Majstorović.

Gorici će ostati tragovi

Za sada sa suigračima ima četvrtfinale u kojem ih čeka Rijeka.

- Da, ali ovaj puta za razliku od prošlogodišnjeg polufinala, koje je bilo na Rujevici, sada smo mi domaćini. Ostalo je nekih dugova koje moramo izmiriti u našem Gradskom vrtu i nadam se da ćemo to učiniti. Osim toga, nadam se, pa i vjerujem, stišat će se i ta pandemija, pa će i gledatelji biti na tribinama, a zna se da smo mi uz našu Kohortu stvarno, kako se ono kaže, “s pomoći dvanaestog igrača”. Ali, iako sam već dosta o tome rekao, ima još do tada vremena...

U prvenstvu je pak Osijek opasno zapuhao za vratom Dinamu, a i Gorica je tu jako blizu.

- Slažem se, ali odlazak trenera i sportskog direktora moraju ostaviti u njoj traga. No, gledam samo nas i vodim našu brigu. Mi moramo biti pravi i obaviti svoj dio posla, a drugi neka se nose sa svojim problemima - izjavio je Majstorović.
Od prošlog ljeta se često spominje da bi mogao otići iz Osijeka. Ove zime sličnih najava, barem ne onih vijesti koje su ugledale svjetlost dana u tom smislu, uopće nema. Ili, ima ih, jer u Gradskom vrtu stalno ističu kako ima puno upita za njihove igrače, a posebno baš Majstorovića i Škorića...

- Pustimo to. Takav je život nas profesionalnih nogometaša. U svakom prijelaznom roku smještaju nas na deset destinacija, a mene to neće zavesti. Tu sam i sav fokusiran na Osijek i rezultate koje ću u proljeće ostvarivati s suigračima. Opet ću reći, ciljevi su nam visoki, najviši, i nadam se da ćemo na jednom od dva kolosijeka na kojima se natječemo doći do kraja kao najbolji - zaključio je Ante Majstorović.

Danas će doći i posljednja dvojica

U ponedjeljak poslije podne Bijelo-plavi su doputovali u Rovinj, u kojem će provoditi pripreme za proljetni dio natjecanja. Navečer im se istog dana priključio i Eros Grezda, a jučer su polako stizali i oni, kojima je trener Nenad Bjelica dopustio dva dana dužeg zimskog odmora. Uglavnom su to bili oni koji su doputovali sa svojih inozemnih adresa, a tek će danas Osijekov trener imati kompletan kadar u trenažnom procesu jer doći će u Rovinj i Brazilac Igor Silva i Ukrajinac Dmitro Lopa. Ono, pak, što je jednako važno jest i to da su svi igrači koji su u Rovinju na pripremama zdravi, što dodatno ulijeva vjeru kako će i pripreme odraditi u cijelosti, što dugo već u Osijeku nije bio slučaj...

Oni s više od 21 godine na odlasku iz kluba

Dok se prva momčad Bijelo-plavih priprema u Rovinju, igrači koji nastupaju kao članovi sastava Osijeka II pripreme provode u gradu na Dravi pod vodstvom svog trenera Igora Tolića. Međutim, njegov će igrački kadar naspram onog koji je imao na raspolaganju u jesenskoj sezoni doživjeti određene promjene. Naime, onim igračima koji imaju 21 godinu i koji mjesec plus Osijek će se zahvaliti na suradnji. Nekima u potpunosti, a drugima će biti preporučen odlazak na ustupanje u neku novu sredinu u kojoj će nastaviti svoj razvoj.

Malenica je Poljsku zamijenio Mađarskom

Osijekov vratar Marko Malenica (8. veljače 1994.) minulu je jesen bio ustupljen poljskom Lechu iz Poznana. Nije se, međutim, nametnuo u tom klubu kao stalni prvi čuvar njegove mreže, pa je odlučio promijeniti sredinu. S posudbe u Poljskoj otišao je u Mađarsku, gdje će do ljeta biti član momčadi DVTK, a u kojoj već igraju neki od onih koji su poznati s HNL-terena poput Memolle i Ivanovskog. Nije pred njima, a ni novom im vrataru Malenici, nimalo laka zadaća budući da ih u proljeće čeka borba za ostanak u elitnom nogometnom razredu Mađarske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:05