Sergije Krešić kao sportski direktor Hajduka

 
 JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
REALNA PROCJENA

Legenda Bijelih spušta loptu na zemlju: ‘Hajduk je puno bolji, ali ne znam je li to za naslov prvaka‘

‘Hajduk napreduje, a onda vidim neke europske utakmice, odmjeravanja snage, pa se ispadne od Tobola‘
Piše: Slaven Alfirević/SDObjavljeno: 18. rujan 2021. 18:43

Sergije Krešić, bivši igrač, trener i sportski direktor Hajduka, osim što je prigodom fešte u Bijelom salonu istaknuo kako je svečaru Ivanu Kataliniću mjesto visoko, visoko u hijerarhiji zasluga "bijelih", bio je pristupačan i za još nekoliko opservacija o Hajduku, o HNL-u, općenito.

Ljeto je uglavnom proveo kod kuće, u "Kineskom zidu", u svom stanu preko puta poljudskog stadiona, a inače je uvijek na relaciji Split - Marbella. Nakon što je kod kuće izbliza gledao novi Hajduk i HNL, dao je svoju ocjenu za Slobodnu Dalmaciju.

Hajduk je puno bolji nego proteklih pet, šest godina, to se usudim kazati. Ovo što sam vidio, puno je bolje nego ranije. E sad, ja znam što biste vi htjeli, procjenu je li to za titulu prvaka. To ne znam. Da je Hajduk bolji jest i to me nadasve veseli, a je li to iskorak sve do titule, to ćemo još vidjeti.

Kakva vam se čini HNL u odnosu na ranije godine?

- Ja bih rekao da napreduje, a onda vidim neke europske utakmice, odmjeravanja snage, pa je Hajduk ispao od Tobola, a Dinamo bio slabašan protiv Wset Hama, to me malo zbunjuje. No, po mojoj procjeni i gledajući utakmice naše lige, mislim da to ide u dobrom pravcu i da liga napreduje.

Kao sportski direktor zagovarali ste potpun naglasak na domaću proizvodnju igrača?

- Uvijek ja tako mislim i to je ono glavno, proizvodnja domaćeg kadra. Ja znam da se veliki talenti rode s vremena na vrijeme, ali treba osim njih stvarati dobre igrače... Domaći kadar u svakom slučaju, oni znaju najbolje što je to Hajduk, kako diše klub. No, dođe vrijeme da odu i to je neminovnost, otišao je Vlašić, otišao je sad Vušković i s time se treba nositi. A traži se rezultat. Nije to lako...

Hajduk je sad mijenjao trenere, i to strance, bio je Talijan Paolo Tramezzani, sad je Šveđanin Jens Gustafsson, kako vi gledate na to?

- I ja sam u Španjolskoj radio dugi niz godina i tamo sam bio stranac. Znate što ću vam reći: svježa krv nikad nije loša! - rekao nam je Krešić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 18:54