Ivković na komemoraciji za preminulog Zlatka Cicu Kranjcara
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
‘TO ME JE DODATNO UBILO‘

Legenda Dinama nakon poraza i smrti Kranjčara podnijela ostavku: ‘Taj crni petak bio mi je kao godina‘

‘Prošli petak bio mi je kao godina s obzirom na smrt mog iznimnog prijatelja Zlatka Cice Kranjčara‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 06. ožujak 2021. 14:50

Tomislav Ivković više nije trener Intera. Iskusni, 60-godišnji, stručnjak odlučio je napustiti Zaprešić nakon poraza od Dubrave Tim Kabela i potpunog emotivnog pražnjenja nakon smrti jednog od najboljih prijatelja, legendarnog napadača Dinama i bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Cice Kranjčara.

Kao i obično u ovakvim prigodama bit će podosta onih koji će smatrati da je to logična posljedica s obzirom da u rezultatskom smislu nisu ispunjena očekivanja nakon ispadanja iz elitnog razreda hrvatskog nogometa. No, kako medalja uvijek ima dvije strane Ivkoviću treba odati priznanje što se uopće prihvatio izazova u situaciji kada je kompletno ozračje u redovima nekadašnjeg Diva iz predgrađa daleko od idealnog. Inter je u drugoligašku sezonu ušao i više nego odlično i u prva četiri kola osvojio deset od mogućih 12 bodova, no tada su Žuti imali u momčadi Ivana Mamuta, napadača koji su mnogi osporavali, ali i igrača koji bi na drugoligaškim travnjacima sasvim sigurno radu presudnu razliku za momčad iz Zaprešića.

image

CROPIX

Upravo pod Ivkovićem Mamut je pokazao prvoligašku kvalitetu koja mu je omogućila odlazak u rumunjsku Universitateu, a uz to Ivković je na posudbu iz Lokomotive doveo i igrače o čijim se kvalitetama može raspravljati, ali i igrače bez kojih je vrlo upitno bi li Inter uopće počeo ovu sezonu.


Premda je, bez obzira na probleme, bivši trener Intera i dalje bio borbenog duha i motiviran, odlazak Zlatka Kranjčara i poraz od Dubrave Tim Kabel označili su kraj zaprešićkog puta za trenera i čovjeka koji nikada nije imao figu u džepu i uvijek kazao ono što misli, ali ovoga puta brojni problemi izvan travnjaka bili su presudni da "kuglica ne padne" na Ivkovićev broj. Inter će do ponedjeljka nastojati imenovati novog trenera koji će pokušati spasiti zaprešićki sastav od ispadanja iz drugoligaškog društva.

Već nakon završetka utakmice s Dubravom Tim Kabel bilo je vidljivo da bi Ivković mogao otići, u igri je bila opcija da se pričekaju dvije utakmice, protiv Orijenta i Hrvatskog dragovoljca, no jučer prije podne Ivković sam je odlučio prekinuti neizvjesnost kad je direktoru Intera Branku Laljku priopćio odluku o odlasku.


- Jednostavno sam shvatio da je došao kraj i da više u sebi nemam potrebnu motivaciju da pokušamo spasiti ono što se spasiti može. Prošli, crni, petak bio mi je kao godina s obzirom na smrt mog iznimnog prijatelja Zlatka Cice Kranjčara, a na utakmici s Dubravom Tim Kabel osjetilo se da su dečki pod velikom psihološkom blokadom. Ipak, mislim da je momčad dobra, a s obzirom na sve navedeno najbolje je da netko drugi pokuša Inter vratiti na pobjedničke staze. Toliko sam želio pobjedu protiv Dubrave Tim Kabel da je posvetim svom Cici i to me je sve još dodatno "ubilo" - zaključio je Tomislav Ivković kome je priznanje na odlasku odao i direktor kluba Branko Laljak.


- Trener Ivković me nazvao i rekao da je najbolje da prekinemo suradnju. Iako rezultati nisu bili na očekivanoj razini Tomislav Ivković je za Inter učinio puno dobrih stari u vrlo delikatnom periodu i na tome mu se posebno zahvaljujem. Ime novog trenera pokušat ćemo razriješiti do treninga u ponedjeljak - zaključio je direktor Intera Branko Laljak.




320 dana Tomislav Ivković bio je trener Intera

32 utakmicu odradio je na klupi Diva iz predgrađa

22 poraza u tom razdoblju zabilježili su Zaprešićani

5 pobjeda i remija u ostvario je 60-godišnjak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:38