MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV KOMENTAR

Legenda Hajduka: ‘Ja sam razočaran s puno loših stvari i kod Rijeke i Hajduka. Priznao je i Dambrauskas...‘

‘Greške su označile derbi, dva penala posljedica su grešaka, a što reći za prvi gol Livaje‘
Piše: Za SD komentira Ivan PudarObjavljeno: 23. studeni 2021. 10:19

Za Hajduk je pobjeda najbitnija, da je ostao u borbi za vrh. No, bilo je grešaka, čuo sam i izjavu Dambrauskasa koji je to priznao. Gledatelj će reći super utakmica, pet golova, ali kao trener sam razočaran s puno loših stvari obiju momčadi, kaže u komentaru za Slobodnu Dalmaciju Hajdukova legenda Ivan Pudar.

Hajduk je u prvom poluvremenu igrao 5-2-3, Fossati i Krovinović su bili sami u sredini i Rijeka ih je ‘ubijala’. Vidi se i da su se Sahiti i Biuk izmorili, nisu mogli izdržati ritam pa su zamijenjeni na poluvremenu.

U drugom dijelu je Dambrauskas dobro učinio što je stavio još jednog veznjaka, Atanasova, no onda je problem bio što se Hajduk povukao nakon što je poveo na isteku prvog poluvremena. Kad je Rijeka preokrenula, onda je Hajduk najednom stisnuo, bio goropadan. Obrana ‘bijelih’ je bila porozna, nedopustivo je da Drmić između Hajdukovih divova ostane sam i zabije gol glavom. Općenito je s obje strane bilo puno grešaka, netočnih, katastrofalnih dodavanja.

Greške su označile derbi, dva penala posljedica su grešaka, a što reći za prvi gol Livaje, gdje obrana Rijeke gleda kako se on na pet metara okreće i zabija gol. Obrambeni igrači kao da se boje napasti igrača koji ima loptu, stoje predaleko. Istaknuli su se Livaja, Drmić i Kalinić koji je obranama spasio dva-tri gola. Dobar je bio i Lovrencsics, dok se nije ozlijedio i Tomečak, a ostali, bez uvrede, nisu pokazali ništa posebno. Kod Krovinovića se mora riješiti je li defanzivni veznjak ili više igra prema naprijed.

Hajduk je pobjedom dobio elan, dobro je što je trener shvatio gdje su greške. Dolazi Istra, treba biti oprezan za tu utakmicu, do zimske pauze zadržati korak s vodećima, pa onda u pauzi vidjeti treba li dovesti neke igrače, trebaju li neki otići...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:28