CROPIX
'MOMČAD JEDNOSTAVNO NEMA KVALITETE'

LEGENDA HAJDUKA NUDI IZLAZ IZ TEŠKE SITUACIJE I Dinamo jedne sezone nije bio među šest, pa je nakon toga napravljen klub! Idemo forsirati mlade...

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 25. listopad 2018. 17:17

U sezoni 2005/06. koja je stigla nakon dva osvajanja naslova, Hajduk nije uspio izboriti Europu, završio je na petom mjestu na tablici iako je u svojim redovima imao Niku Kranjčara i Stipu Pletikosu… Sezonu je počeo Miroslav Ćiro Blažević koji je ispao iz Europe, a onda je nakon poraza od Rijeke stigao Ivan Gudelj, da bi i on otišao, te ga je naslijedio Luka Bonačić do kraja sezone.

Za usporedbu tadašnjeg i sadašnjeg vremena, kada Hajduku također prijeti neizlazak na europsku scenu, zamolili smo Gudelja, aktualnog izbornika U-19 selekcije.

- Teško je povlačiti paralele između ondašnjeg i sadašnjega vremena. Mogu reći da jedne sezone i Dinamo nije bio među šest, pa je nakon toga napravljen klub. Uspoređivanje situacija nosi svoje stvari sukladno vremenu u kojemu je to bilo. Najgore što je bilo jest mijenjanje trenera svaka dva-tri mjeseca, jer potreban je kontinuitet na klupi. Ne volim govoriti previše o prošlosti, ja sam čovjek koji voli pričati o budućnosti. Ali ako već inzistirate na usporedbi, mogu samo reći da sam došao nakon Ćire Blaževića te da je u klubu bilo preko 40 igrača. Kriza se dogodi, ali te 2006. godine su promijenjena četiri trenera. Bio je Ćiro, onda sam došao ja, pa je bio Bonačić i onda je stigao Vulić. Nije bilo kontinuiteta, a također je nakon titule otišao Vejić i još neki igrači. Rezultati nisu bili na razini očekivanja… Ali svi mi moramo pomoći Hajduku.

O današnjem vremenu kaže:

- Vuliću treba dati maksimalnu potporu, dati mu ovlasti. On je došao i pokrenuo stvari, ali je evidentno da momčad nema kvalitete, selekcija je napravljena kako je napravljena. Treba na polusezoni napraviti selekciju i forsirati mlađe igrače. Osim toga potrebno je pričekati da završi ovaj prvi dio kako bi se uzeli igrači koji mogu napraviti razliku na terenu. Vuliću treba dati odriješene ruke. Onda se treba uzdignuti i u proljetnom dijelu doći do Europe. Sada su uskoro i izbori za novi Nadzorni odbor, a Hajduk koji je veliki klub nije lijepo vidjeti na ovoj poziciji. Treba napraviti analizu, a Hajduk jednostavno mora biti najmanje u borbi za Europu i biti dio nje te promovirati svoje igrače, jer je zakon tržišta neumoljiv. Uglavnom, ova godina je takva, idemo forsirati mlade igrače i pokušati izboriti Europu - zaključio je Gudelj.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:38