CROPIX
KRIZA U HAJDUKU

LEGENDA HAJDUKA U NEVJERICI 'Ja ne mogu vjerovati da je Kopić pao jer je popio kavu sa Štimcem!? Pa s kime ću ja sutra popiti kavu...?'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 08. rujan 2018. 11:02

Vilson Džoni, član zlatne generacije Hajduka iz 70-ih godina, uvijek rado komentira zbivanja u najdražem mu klubu u kojemu je svojevremeno radio kao skaut.

Kako komentirate Huljajeve obrate u razmišljanjima po pitanju trenera? Tudor je trebao doći, pa se sve promijenilo, da bi Kopić na kraju ipak otišao...

- Možda je imao pravo što je promijenio mišljenje jer se nije mogao sporazumjeti s Kopićem i eto tako. Učinio je grešku, ali sada je dobro da ga je smijenio. Kopić nije imao rezultata, a ako ne može dobiti nijednom u šest utakmica, onda ne znam što bih rekao.

Tudor je iznio svoj plan za poboljšanje Hajduka koji je Huljaj objeručke prihvatio. Kako gledate na Tudorovu viziju koja je uključivala promjene u omladinskoj školi, dovođenje Stanića, a spomenuo je i igrače koji su skupo plaćeni, a ne daju dovoljno....

- Slažem se u potpunosti s njim, Tudor ima pravo. Mi se moramo okrenuti Hajduku s našim omladinskim pogonom, što je najvažnije, i tu mu dajem potpuno pravo. Ne možemo kupovati igrače koji ništa ne vrijede, a imamo našu djecu. Zašto se na stavi više naših juniora, pa da godinu dvije trpi rezultat, ali bismo poslije ubirali plodove toga rada.

Rastanak s Kopićem?

- Ne gledam politiku, ali tragedija je da se jedan dan kaže da ostaje, o onda drugi da ne zato što je popio kavu sa Štimcem, ukoliko je to istina. To mi je nerazumljivo. Ne krivim nikoga. Ponavljam da sam za našu omladinu... Prvenstvo smo izgubili, ajmo ih odgojiti godinu-dvije pa ćemo onda opet biti pravi kao nekada.

Ističe se da su navijači uvjetovali odlazak Kopića zbog kave sa Štimcem?

- Ha-ha. S kim ću onda ja sutra popiti kavu? Ne vjerujem da je to zbog toga. To mi je jednostavno ne ide u glavu, ali ne mogu nikoga okriviti. Jedino što mogu reći je da Hajduku želim sve najbolje i da se opredijeli na svoju mladost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:38