Stjepan Lončar
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZAHUKTAVA SE MERCATO

Legenda Liverpoola bacila oko na dragulja Rijeke! Na Rujevici pripremaju unosnu prodaju

Kada bi na Rujevici unovčili dva transfera imali bi prostor za nove aktivnosti na tržištu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. lipanj 2021. 10:11

Već dugo Stjepan Lončar na Rujevici visoko kotira na listi igrača koji bi među prvima mogli napustiti klub. Bilo je interesa i razgovora zimus, spominjala se Španjolska, Italija, još neke destinacije, međutim, zadnjih dana Lončar se sve više spominje u kontekstu odlaska u Englesku i to u Premiership!

Naime, otočki i BiH mediji donose informaciju da je Lončar konkretna meta Norwicha, koji je izborio povratak u Premiership. Zanimanje za Lončara traje već neko vrijeme, Norwich se raspitivao već i ranije, ali nekoliko izvora potvrdilo je da su stvari sad ozbiljne i da bi BiH reprezentativac uistinu mogao uskoro preseliti u Englesku. Bio bi to sjajan transfer za Rijeku i Lončara, prema tim neslužbenim informacijama Rijeka bi mogla zaraditi oko tri milijuna eura.

image
Stjepan Lončar
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Neki kažu da je Lončar već sad blizu odlaska u Norwich, da je posao u visokoj fazi, dok drugi ipak spuštaju loptu na zemlju i tvrde da je to još nije tako blizu realizacije. Jasno, uvijek ostaje riješiti i onu proceduru oko dobivanja radne dozvole, ali ako Norwich odluči definitivno kupiti Lončara, valjda će onda kvalitetno odraditi taj administrativni dio priče. Kako god, Lončar je nedvojbeno vruća roba, interes za njega postoji i vrlo je izvjesno da će ovoga ljeta napustiti Rijeku. Hoće li nova destinacija biti Norwich ili neki drugi klub, to ćemo vidjeti...

A nije Lončar jedini o kojemu se priča u kontekstu transfera. Ivan Lepinjica - iako iza njega nije sjajna sezona, s obzirom da je kod Simona Rožmana bio u drugom planu - također je na meti nekoliko inozemnih klubova iz jakih liga, poput Španjolske, Italije, Francuske... Uglavnom su to opcije posudbe na godinu dana uz pravo otkupa jer Lepinjica je mlad igrač i njega se isplati čekati, dati mu šansu da se nametne. Razgovori oko njegova mogućeg odlaska isto traju već neko vrijeme, a u priču su zadnjih dana ušli i Glasgow Rangersi. Škotski prvak, na čijoj je klupi Steven Gerrard, također bi želio Lepinjicu dovesti na posudbu uz “buy option”, a kad Lepinjicu želi jedan takav svjetski veznjak, onda je jasno da ima kvalitetu i da se može nadati da bi u Glasgowu dobio priliku.

image
Ivan Lepinjica (desno)
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Kako će izgledati Rijekina momčad i tko će u ponedjeljak doći na prvu prozivku tako svakim danom postaje sve veća nepoznanica, novi sportski direktor Palikuća tek hvata konce, dosta se igrača spominje u priči oko odlazaka. Ali, sigurno, kad bi se ostvarila ova dva transfera, pogotovo Lončarov, to bi donijelo određeni mir u Rijekinu blagajnu, dalo priliku da se poradi i na novim dolaznim transferima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 17:10