Gordon Schildenfeld protiv Dinama
 BORIS KOVACEV/CROPIX
BIVŠI VATRENI

Legenda napušta HNL: ‘Ženi je dosadilo online studiranje. Ja sam pri kraju, njena karijera je važnija...‘

Odigrao je izvrsnu polusezonu, bio ponajbolji klupski igrač, ne samo na terenu, ali ipak odlazi...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 04. lipanj 2021. 18:50

Ono što se potiho najavljivalo na Šubićevcu po svršetku sezone, izgleda da se i obistinjuje. U moru odlazaka ovog ljeta, uz one Marka Bulata i Denija Jurića, svakako se ističe i sve izgledniji rastanak s Gordonom Schildenfeldom (36). Iskusni stoper takvu je mogućnost nedavno najavio čelnicima kluba, a sada je ona sasvim izgledna. Iako je s Narančastima potpisao na 1,5 godinu, popularni Šifo napušta matični klub nakon svega šest mjeseci. Razlog, kako sam kaže, nisu nogometne, već obiteljske naravi.

- Zaista su minimalne šanse da iduće sezone igram za svoj matični klub. Puno realniji je odlazak ili povratak na Cipar. A razlozi nisu nogometni, već klasični obiteljski, baš kao što su nas emotivni, obiteljski razlozi, vratili u rodni Šibenik. Mojoj supruzi Christini preostala je samo još jedna godina za završetak studija prava. Dosadilo joj je online studiranje, a kako se pandemija koronavirusa, hvala Bogu, očigledno smiruje, vjerojatno je da ćemo se vratiti na Cipar da ona u miru završi studij sa željom da postane odvjetnica. Ruku na srce, važniji je njezin planirani i realni novi odvjetnički put, nego okončanje moje nogometne karijere. Meni je preostala tek jedna natjecateljska sezona, dok se pred njom tek otvara karijera pravnice - kazao je nekidan Šifo pojašnjavajući svoje razloge.

Još nije odlučio vraća li se na Cipar ili će negdje u “susjedstvo” na Mediteranu. Ne treba ni spominjati koliki će to biti hendikep za Šibenik jer bivši Vatreni je svojim igrama proteklog proljeća pokazao koliko je bitan za Šibenik. Ne samo u igračkom smislu, davanjem sigurnosti, iznošenjem lopte, građenjem igre iz zadnjeg reda, već ponajprije svojim autoritetom kod suigrača, suparnika, ali i sudaca.

Novi vlasnici će morati dodatno zapeti kako bi pronašli odgovarajuću zamjenu za prekaljenog braniča. Njegovim odlaskom obrana ostaje na mlađima Ivici Batarelu i Karlu Biliću, te poletarcu, 18-godišnjem Doniju Grdiću. Tu stopersku poziciju može zatvoriti i Mesa, ali Kolumbijac je pokazao da je čak korisniji na zadnjem veznom.

Uprava ne smije sjediti skrštenih ruku, već se dati u brzu, smjelu akciju građenja momčadi i pritom ne smije štedjeti ni sredstva, ni želju. Uskoro će “leći” druga (milijunska) rata od transfera Marka Bulata u Dinamo, a na pomolu je i prodaja Denija Jurića, koja će također napuniti blagajnu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:38