Zeljko Hajdinjak / CROPIX
OGORČENI CENTARFOR

LEGENDA VARAŽDINA NAKON PORAZA 'Ovo je sramota! Ne ide mi u glavu zbog čega bismo trebali poklanjati golove ili pustiti utakmicu Hajduku!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. srpanj 2019. 01:11

Nogometaši Hajduka s uvjerljivih su 3:0 pobijedili Varaždin u zadnjoj utakmici 2. kola Prve HNL odigranoj u nedjelju pred oko 5000 gledatelja na stadionu Anđelko Herjavec.

U prvome dijelu nije bilo golova, a odmah na početku drugog poluvremena mrežu domaćih probio je Ivan Dolček. Na 2:0 povisio je Mijo Caktaš, a svoj je prvijenac, i to u debiju, postigao i nigerijski veznjak Samuel Eduok.

Jedan od najboljih pojedinaca Hajduka Mijo Caktaš mogao je biti zadovoljan ne samo zato što je postigao drugi gol na susretu, nego je i prije početka utakmice primio Žutu majicu Sportskih novosti koja se dodjeljuje najboljem igraču u protekloj sezoni:

"U prvom poluvremenu smo se malo mučili, i teren je bio težak, neke šanse nismo realizirali, ali smo u drugo poluvrijeme ušli ozbiljnije i riješili utakmicu. Očekivali smo da će se Varaždin povući i igrati na kontre, mi smo to nastojali priječiti, možemo biti zadovoljni jer došli smo po tri boda. Nakon ispadanja od Maltežana dobili smo prvu utakmicu doma, sada Varaždin, i idemo dalje na isti način."

Mladi 19-godišnji napadač Ivan Dolček bio je iznimno sretan:

"Atmosfera se diže, mislim da ćemo tako nastaviti, biti pozitivni i igrati svoj najbolji njogomet. Došli su mnogi moji prijatelji na utakmicu i obitelj, svi su sretni, jako im je drago što smo dobili. Sve golove posvećujem ocu i djedu. Pod Burićem igramo agresivan i napadački nogomet, na svakoj se utakmici želimo nametnuti."

Međutim, u suprotnom taboru igrači nisu mogli prežaliti što dojam nije bio bolji. Legenda varaždinskog nogometa i svojedobno hrvatski nogometni reprezentativac Leon Benko bio je prilično mrzovoljan, čak i ogorčen:

"Žao mi je zbog toliko publike što opet poklanjamo golove i mislim da bismo se trebali zapitati. Nismo opasni prema naprijed, draže mi je izgubiti 10:0 pa znam da sam imao tri-četiri mrtve šanse. Razočaran sam, ako je u meni problem spreman sam sjesti na klupu, no neki bi se trebali zapitati kako igramo. Realan je manjak kvalitete, no kad igraš doma, pred toliko publike, trebaš srce ostaviti na terenu. Raditi za tog 12. igrača. Mislim da je ovo sramota, bez obzira što je to Hajduk. Ne ide mi u glavu. Zbog čega bismo trebali poklanjati golove ili pustiti utakmicu Hajduku, pa nije Hajduk ekipa ekstra klase. OK, shvaćam da imaju nekoliko igrača koji rade razliku, ali poklon golovi ne smiju se događati. Ja sam u 36. godini, međutim trošim se maksimalno. Nisam u godinama da prođem dva igrača i zabijem, ti koji igraju moraju pripremiti akcije za mene. U dvije utakmice imao sam dva šuta iz auta", grmio je nezadovoljni Benko nakon susreta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 23:46