foto: CROPIX
DRUGE ČINI BOLJIMA

Legende o velikom uspjehu Realovog maestra: 'Dragi, ovo je vrh svijeta, od ovoga nema dalje'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. siječanj 2016. 21:49

Nema čovjeka koji se u ponedjeljak navečer nije naklonio Luki Modriću. Čak i oni najotporniji skeptici koji i danas broje nogometne vrijednosti kroz golove i asistencije, morali su barem načas ustuknuti i zapljeskati tkalačkom stanu Hrvatske i Reala od kojeg kreću sve kreacije Galacticosa i Vatrenih. Ljudi iz nogometa, jasno, odavno su prepoznali njegovu vrijednost, a poneki su napokon dobili i onu potpunu satisfakciju.

Jedan od njih je i Aljoša Asanović, čovjek koji ga je s Bilićem i Prosinečkim uveo u mladu, a potom mu u seniorskoj reprezentaciji dao sve ovlasti u ruke.

- A što ću ti reći, dragi, ovo je vrh svijeta, od ovoga nema dalje - nije skrivao oduševljenje Asanović. - Ovo je konačna potvrda onoga što mi odavno znamo: Modrić spada među najbolje nogometaše svijeta, a njegov kontinuitet vrijednosti sada je dobio puni efekt. On je ključan igrača Reala, najvećeg kluba na svijetu, gdje već godina igra na vrhuncu, prije toga bio je šef Tottenhama, ujedno se etablirao u Vatrenima. Ma, nemojmo o iznenađenju s obzirom na to da je pola 2015. bio ozlijeđen. On je i u tih drugih pola godine pokazao tko je gazda vezne linije svijeta i nadam se da je zaista napokon ušutkao i one rijetke, tvrdoglave skeptike koji nogomet ne gledaju kao egzaktnu igru, a kroz Luku bi to trebali - zaključio je Vatreni lakat, upravo jedan od onih koji su nogomet gledali kroz oči kakvog “ludog” znanstvenika.

A još jedan od onih koji su nogomet promatrali kroz naočale avangardnog veznjaka, čovjek koji je odgajao i Cantonu, ali i Zidanea, Marko Mlinarić teško je tražio riječi...

- Oduševljen sam, jer Luka je igrač koji nogomet doživljava drugačije od ostalih. On nije tip koji se ističe ili hvasta, kako na terenu, tako i svlačionici, on ima samo jednu viziju: kako svoju momčad učiniti boljom. I to radi izvanredno, među najboljima na svijetu - kaže Mlinka. - Premda mislim da je ovo kompenzacija, drago mi je što nagrada ipak dopre do svoga vlasnika. Uvjeren sam, naime, da su Luku zasluženo nagradili upravo za sezonu 2014/15. kada je bio esencijalna figura Realova pohoda na Decimu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 16:31