ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
IZJAVE NAKON UTAKMICE

Leko otkrio u kojem je trenutku puklo kod Lokosa, Bjelica poručio: ‘On je opet pokazao koliko je opasan‘

‘Santini je pogriješio, svjestan je toga. Istrpjet ćemo ga, dugo nije branio - kaže trener Lokosa.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. siječanj 2021. 18:46

Trener Lokomotive, Jerko Leko, bio je realan nakon poraza u svom debiju na klupi kluba s Kajzerice:

- Dobro smo ušli u utakmicu, disciplinirano smo se u prvih 15-ak minuta pridržavali dogovora i zaustavljali smo Osijekov automatizam u igri. Djelovali smo odgovorno, ali onda nas je poremetio primljeni pogodak. Santini je pogriješio, svjestan je toga, ali nećemo ga sad „razapeti”. Znamo da dugo nije branio i dogovorili smo se da ćemo ga istrpjeti. Pokušali smo se vratiti u utakmicu, a onda smo primili i drugi pogodak iz kaznenog udarca, pa je tako Osijek praktički ni iz čega, zahvaljujući našim pogreškama, došao do sigurnog vodstva – rekao je Leko i nastavio:

- U poluvremenu smo se dogovorili da pokušamo popraviti što se popraviti može, ali nakon isključenja Papadopoulosa sve je bilo gotovo. Imali smo ipak previše pojedinačnih pogrešaka u dvoboju s ovako jakim suparnikom. No, moramo ovo što prije zaboraviti, već u utorak u goste nam dolazi Šibenik i vjerujem da ćemo biti sretniji i zadovoljniji nakon te utakmice, nego što smo sad – rekao je Leko.

Vrlo je zadovoljan nakon pobjede u Kranjčevićevoj bio Osijekov trener, Nenad Bjelica:

- Čestitam svojim igračima, odlično su odradili utakmicu i pokazali su pobjednički stav. Očito je da smo spremni dočekali proljetni dio prvenstva, nametnuli smo naš stil igre od samog početka, visokim smo presingom „lomili” domaćina i već smo nakon prvih 45 minuta ostvarili značajnu prednost. Tada je bilo jasno da smo na pragu pobjede, jer nam suparnik nije mogao opasnije zaprijetiti. A kad smo u nastavku, nakon isključenja Papadopoulosa, imali igrača više na terenu, praktički je sve bilo odlučeno i mirno smo priveli utakmicu kraju. Bili smo strpljivi, odradili smo mnogo toga što vježbamo na treninzima i drago mi je što su svoje prve nastupe u našoj momčadi upisali Miloš i Brlek, kao i 18-godišnji Mekić – govorio je Bjelica, posebno istaknuvši ulčinak dvostrukog strijelca Miereza:

- Opet je Mierez pokazao koliko je opasan, ali i koliko radi za momčad. Siguran sam da mu je važnije što smo pobijedili, nego što je zabio ta dva pogotka. Idemo dalje, puni smo samopouzdanja i okrećemo se sljedećoj utakmici, domaćini smo Istri i u svom Gradskom vrtu moramo osvojiti sva tri boda kako bismo potvrdili ovu vrijednu pobjedu – rekao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:57