JELIČIĆ PORUČIO

'Livaja može u reprezentaciju samo uz ispriku, ali ne znam da li ga to uopće zanima...'

Mladi intervoac je odbio putovati u Estoniji iako za to nije bilo razloga. U međuvremenu je javno izjavljivao da ga ne zanimaju mlađe reprezentacije, nego samo najbolja
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 06. listopad 2012. 14:02

Je li Dinko Jeličić, izbornik reprezentacije U-19 koja je na EP-u u Estoniji izborila nastup na SP-u selekcija U-20 dogodine u Turskoj, olabavio stav prema Marku Livaji, napadaču koji sve češće zabija za milanski Inter?

- Najradije ne bih ništa komentirao... Činjenica jest da je Livaja odbio putovati u Estoniji iako za to nije bilo razloga. U međuvremenu je javno izjavljivao da ga ne zanimaju mlađe reprezentacije, nego samo najbolja, A. Prema tome...

Jeličić je svršetkom kontinentalnog prvenstva izjavio da je Livaja nesportskim činom izbrisao sam sebe pa da na njega nipošto ne računa, no danas gospodski pruža ruku suradnje:

- Naravno da nitko ne smije zanemariti taj njegov novi aspekt, stabiliziranje među interovcima. Međutim, samo bi iskreni, do kraja otvoreni razgovor nas dvojice mogao revidirati spomenuti odluku, moju odluku. Uostalom, nisam ga eliminirao ja, on je eliminirao samoga sebe! Zato što svaka državna momčad mora biti kultna, u statusu svetinje; i ona U-15, i ona najkvalitetnija, najvažnija.

Ako smo dobro shvatili, Marka bi na popis za World Cup u Turskoj uvrstila jedino isprika?

- Otprilike tako. U tom slučaju došao bi u obzir. Pod uvjetom da ga to uopće zanima. Ukoliko aspirira prema Vatrenima, mi ga valjda ne intrigiramo.

Što će biti s Josipom Radoševićem i Mateom Kovačićem?

- Dakako da na SP-u želim sve najbolje. Ali ako će oni, uključujući i Livaju, biti potrebni Igoru Štimcu, nemam što prigovarati.

Hrvatska U-20 pozvana je na dvije prijateljske utakmice u Tursku, poziv je prihvaćen i igrat će se u razdoblju od 18. do 21. prosinca. Bit će to izvrsna provjera svima!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:52