Marko Livaja će po prvi puta u životu istrčati na maksimirski stadion

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
RIVALSTVO PRERASTA U TRADICIJU

Livaja po prvi puta u karijeri igra na Maksimiru, a tamo ga čeka veliki rival s kojim se godinama bori

Napadač Hajduka igrao je na Camp Nou, San Siru i rimskom Olimpicu, ali ne i na Maksimiru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. prosinac 2021. 13:27

Marko Livaja Hajdukov je spiritus movens, čovjek u čiji "špirit" i nogometno majstorstvo se navijači Bijelih najviše uzdaju, a eto sa svojih 28 godina danas će prvi put u životu zaigrati na maksimirskom stadionu. Dosad nije ni za Hajduk, niti za reprezentaciju… Igrao je na Camp Nou, San Siru, rimskom Olimpicu, ali na Maksimiru će imati premijeru. Na ovako poluruševnom…

U Dinamovoj momčadi je godinu dana mlađi Josip Mišić, najučestaliji Livajin suparnik od svih igrača Modrih. Odmjerili su snage već u tri natjecanja. Mišić je bio uspješniji u grčkom prvenstvu, Livaja u Europi, a u HNL-u tek moraju razriješiti tko je bolji.

Mišić i Livaja sastali su se međusobno pet puta. Livaja je slavio kao igrač AEK-a protiv Rijeke u Europskoj ligi 2:1 na Rujevici. U tom susretu Mišić je bi asistent za pogodak Bijelih. Drugi ogled u Ateni nije igrao zbog crvenog kartona.

U grčkom prvenstvu sastali su se u tri navrata. Mišić u dresu PAOK-a, a Livaja kao igrač AEK-a. Mišić ima jednu pobjedu, a dvaput je završilo neodlučeno. U oba ta remija 1:1 i 2:2 u Ateni Livaja je bio po jednom asistent.

Otkako su se vratili u Hrvatsku igrali su samo jednom. Bilo je to na Poljudu 5. svibnja ove godine. Završilo je 1:1, pogađali su Lovro Majer i - Marko Livaja. To je Livajin jedini dosadašnji dvoboj s Dinamom.

Suparništvo Mišića i Livaje traje četiri godine. U međuvremenu Mišić je postao standardan veznjak u Dinamu, a Livaja ikona Hajduka. Omjer je: po jedna pobjeda svakome i tri neodlučena rezultata. Rivalstvo koje prerasta u tradiciju. Tko će prijeći u prednost?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:50