BIŠĆAN BOCNUO BIJELE

'Ljestvica ne laže, tko je bolji taj je prvi! Uvijek isto, oni se napale, a mi uzmemo naslov'

Nikad nije volio previše pričati
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. ožujak 2012. 13:20

Nikad nije volio previše pričati, pogotovo ne u zadnje vrijeme kad je karijera stigla do onog neizbježnog pitanja: ’Prestati ili ići dalje’? Na pripremama u Portugalu nas je 'otkantao’, nije htio izlaziti u javnost s preoptimističnim izjavama.

- Ne znam još što bih rekao, odigrao sam tek nekoliko minuta, ne mogu govoriti o konačnom povratku. Čekajte da nešto odigram, pa ćemo onda - kazao nam je na terasi hotela u portugalskom Lagosu.

Tada možda još nije bilo izvjesno, ali sad je to sve očitije, Igor Bišćan nastavlja karijeru. Odigrao je na proljeće nešto utakmica, a ne žali se na bol. To je sigurno dobra vijest.

- Dobro sam, stvarno nije loše, izdržao sam zadnje utakmice, ne boli me ništa previše.

Preduhitrili ste iduće pitanje, dakle, krenut ćete i u novu sezonu, ne opraštate se na kraju ove?

- Planiram krenuti u pripreme, ugovor imam do ljeta iduće godine, vjerujem i nadam se da ću ga do kraja odraditi.

Odakle ta volja za nastavkom karijere? Puno je toga iza vas, egzistenciju ste osigurali, situacija u našem nogometu je loša, kako se motivirati za novu utakmicu?

- Ha, odgovorio sam na to već puno puta, ne znam što bih rekao. Takav sam, neki žive za to da sjede u kafiću i puše, neki da lunjaju gradom, a ja da svaki dan treniram i mukotrpno radim.

Ipak, turbulentnu jesensku polusezonu promatrali ste s tribine. Kakav je dojam sad, nekoliko mjeseci kasnije?

- Bilo je to kao i svake druge godine, već viđeno, jedina je razlika što smo otišli korak dalje i došli u Ligu prvaka. Međutim, pokazalo se da je to za nas bio preveliki zalogaj. Ipak je razlika između Lige prvaka i Europske lige veća nego što smo mislili, osjetili smo to na svojoj koži.

Iz svega toga izišli su problemi s navijačima, zatim smanjenje ugovora... Situacija u Maksimiru danas je daleko od idealne?

- Ovo s navijačima traje već dugo, ja sam ipak malo stariji pa pamtim već slične situacije. Ne znam, stvarno ne znam što tu učiniti. Zar nije žalosno da su na meti uvijek domaći igrači, a da se radi heroje od nekih koji su u Dinamu samo u prolazu, koji su ovdje zbog novca i klub im ne znači ništa! A svaki se 'rat’ za nešto lomi na leđima nas, koji smo odrasli na Dinamu, koji smo najbolje svoje godine potrošili da ih damo klubu. Ne mogu si objasniti da smo došli do situacije kad ti je draže da tih navijača nema na tribinama. To je stvarno tužno.

Došli smo i do te teme - derbi? Što možemo u subotu očekivati od Dinama i Hajduka?

- Uvijek ista priča. Mi na proljeće ostvarimo prednost, derbi u Maksimiru dočekamo s puno više bodova od njih. Oni se napale, motivirani su, ali na kraju uvijek završi našom velikom prednošću na ljestvici. Ona nikad ne laže, tko je bolji taj je prvi, nema sumnji.

S druge će strane biti Srđan Andrić. Kapetan, na zalazu karijere kao i vi, a bili ste i suigrači u Panathinaikosu. Kako vidite njegovu ulogu u Hajduku?

- Cijenim ga, bili smo suigrači, i moram priznati, jedini je u Hajduku koji bi nam mogao pomoći i bio bi pojačanje za Dinamo. Na njegovu žalost, uvijek je na krivoj strani, opet neće osvojiti trofej. A zaslužio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:38