CROPIX
PREUZIMA VELIKE TALENTE

LJUBIMAC PUBLIKE VRAĆA SE NA MJESTO SREĆE: 'Ponosan sam što sam dobio poziv, ali postoji jedan problem... Ne znam kako doći do Zagreba!'

DINAMO Goce Sedloski ponovno u Maksimiru i to kao nasljednik Igora Jovićevića na klupi B sastava
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. travanj 2020. 20:00

Goce Sedloski (46) vraća se u Dinamo! Postaje trener druge momčadi, nasljeđuje Igora Jovićevića koji preuzima prvu momčad kao nasljednik Nenada Bjelice. Bilo je dosta preokreta posljednjih dana kad se radi o treneru tog Dinama B, onako na prvi pogled ispalo je kao da je važniji od šefa seniorske momčadi. Najozbiljniji kandidat bio je Ivan Prelec, trener Istre 1961, u igri je bio bivši trener Gorice Sergej Jakirović, a na koncu u Zagreb dolazi trener iz Sjeverne Makedonije.

- Da, postajem trener druge momčadi Dinama i, odmah ću kazati, jako sam sretan i ponosan što se vraćam u Dinamo - kazao nam je Sedloski.

Pokazao se u Vardaru

Goce je jedan od ponajboljih nogometaša Sjeverne Makedonije uopće. U Hrvatskoj je igrao za dva najljuća suparnika, Hajduk i Dinamo. Dres Bilih odijevao je od 1995. do 1997. godine, kada se transferirao u Sheffield Wednesday, da bi 1999. godine stigao u maksimirski klub u kojem je ostao do ljeta 2005. godine kad je otišao u turski Diyarbakirspor. U plavom klubu je vrlo brzo postao miljenik navijača, a uskoro i kapetan momčadi. S Modrima je osvajao trofeje, tri prvenstva, tri Kupa i dva Superkupa. Posebno je bila impresivna sezona 2003./2004. kad je kao stoper zabio čak 20 pogodaka za Modre, 11 u HNL-u, 7 u Kupu i dva europska, u Kupu UEFA-e, protiv MTK-a i Dnijpra.

Trenersku karijeru započeo je 2012. godine kao pomoćnik u austrijskom Mattersburgu, a kao glavni trener vodio je Horizont, Vardar, gdje je bio i sportski direktor, Rigu, a posljednji posao imao je u Širokom Brijegu.

Dolazak Sedloskog u plavi klub samo na prvi pogled će možda izgledati kao iznenađenje. Naime, 2017. godine Goce je figurirao kao jedan od glavnih kandidata za trenera Modrih, u vrijeme kad se počela drmati klupa tadašnjeg trenera Marija Cvitanovića. U to vrijeme čak je dolazio u Maksimir, pričalo se da je razlog dolaska bio razgovor za posao. Ipak, nakon ostavke Cvitanovića, klupu je preuzeo Nikola Jurčević.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Brzi dogovor

- U cijeloj priči imam jedan veliki problem. Ne znam kako doći do Zagreba! Kod nas su na snazi izvanredne mjere zbog koronavirusa, mi smo u karanteni, do utorka (danas, nap. a) u pet sati ujutro ne smijemo izlaziti iz kuće. Od petka kad je počelo, moramo biti kod kuće. A isto tako ne znam kako ću do Zagreba i kad istekne ta zabrana. U ovom trenutku zaista ništa ne mogu kazati kad ću moći na put, kakva će biti pravila, hoću li morati u samoizolaciju kad dođem u Zagreb. Sve je skroz neizvjesno. Moram dobiti dozvolu za putovanje... - priča nam Sedloski.

Veli da se čuo sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem i da je tako počela priča.

- Brzo smo se dogovorili, jer meni je zaista čast što dolazim u Dinamo. Dolazim u veliki klub, to je za mene ogroman izazov.

Dobro, radi se o drugoj momčadi, ne i prvoj. Do sada ste trenirali samo prve momčadi, bili ste i pomoćni trener u makedonskoj reprezentaciji?

- Nema to nikakve veze, kad dolazite kao trener u Dinamo, velika je to stvar. Itekako sve dobro poznajem jer sam pratio što se događa u Dinamu, znam kakve sjajne mlade nogometaše ima maksimirski klub u drugoj momčadi i sve one izvrsne igrače koji su igrali u juniorskoj Ligi prvaka. Tu ima jako puno nogometaša velikog talenta koji će se priključivati prvoj momčadi, biti će mi veliko zadovoljstvo raditi s njima. Znam da će moja uloga u razvoju tih igrača biti velika, ali ničega se ne bojim. Znam kako ću raditi s njima kako bih opravdao poziv Dinama.

Itekako je dobro upoznat sa svime što je s mladima i drugoj momčadi radio Igor Jovićević.

- Jovićević koji sad preuzima prvu momčad izvrsno je radio s tim dečkima, napravio je ogroman uspjeh i na tome mu čestitam. Ja sad nastavljam taj njegov posao i vjerujem da će sve biti u najboljem redu, s velikim veseljem i zanosom ulazim u taj posao.

Podsjetili smo ga na vrijeme kad je bio kandidat za prvog trenera Dinama...

- Ne želim sad pričati o tim vremenima, to je prošlost. Prošlost me na zanima, gledam isključivo prema naprijed. Makar mi je jasno da je situacija zbog ove pandemije u cijelom nogometnom svijetu jako teška, zahtjevna. Međutim, spreman sam za taj izazov. Kažem, sad samo čekam kad ću moći krenuti prema Zagrebu.

Sedloski je bio trener Vardara kad se makedonski klub s Modrima obračunavao u 2. prekolu Lige prvaka u sezoni 2016./17. Bile su to dvije iznimno uzbudljive utakmice, u Maksimiru su Modri pobijedili s 3:2, iako je Vardar dva puta vodio, a u prvoj utakmici u Skoplju Modri su pobijedili s 2:1. Trener Dinama tada je bio Zlatko Kranjčar. Inače, ta druga maksimirska utakmica na kojoj se od modrog dresa oprostio Marko Pjaca bila je dramatična, kod vodstva Vardara od 2:1, momčad Goce Sedloskog imala je sjajnu priliku....

- Da, sjećam se tih utakmica, bilo je dramatično, ali kažem sve je to sad prošlost, a mene zanima samo budućnost u Dinamu.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Vjera u znanje i rad

Naravno da ga za Dinamo vežu sjajna sjećanja. Posebna su sjećanja na činjenicu da je bio ljubimac modrih navijača.

- Kad sam igrao, uvijek sam davao sve od sebe. Isto tako ću davati sve od sebe kao trener. Vjerujem u svoje znanje, u svoj rad. Naravno da se s velikim ponosom sjećam svojih igračkih dana u plavom klubu, imao sam tu veliku čast, biti kapetan Dinama. Ljudi su me voljeli kad sam igrao u Dinamu, sigurno zbog toga jer sam se momčadi davao maksimalno. Jasno, bilo je i padova, nisam uvijek igrao dobro. Ali držim da je sve bilo dobro. Mislim da sam kao igrač u bilo kojem klubu u kojem sam igrao ponudio sve što imam. Takav sam i kao trener. Da, vjerujem da ću napraviti dobar posao u Dinamu, baš se jako, jako veselim što sam dobio ovu priliku i jedva čekam dolazak u Zagreb i početak rada - zaključio je Sedloski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 17:17