Nenad Dugi/Cropix
JURČIĆ BRANI MOURINHA

'Ljudima koji iz fotelje promatraju nogomet poručujem: Idite na ribičiju!'

'Umjetna trava nema veze s normalnim nogometom i protivnik sam toga. Svaki klizeći start skida igračima kožu s bokova, a pate i zglobovi jer nema proklizavanja'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. srpanj 2011. 15:45

Dinamo je s odličnim rezultatom apsolvirao gostovanje u Finskoj, a momčad i trener Kruno Jurčić već su se okrenuli domaćim izazovima. U Maksimiru sutra gostuje Cibalia, momčad koja kod trenera hrvatskog prvaka izaziva respekt.

- Čeka nas neugodna momčad koja uvijek s posebnim motivom igra u Maksimiru; kao i sve ekipe. Mi smo u ritmu igranja utakmica sva tri dana, a između su putovanja i vremenske razlike pa ćemo opet rotirati - najavljuje Jurčić, a prenosi službena internetska stranica kluba .

Priliku će možda dobiti i Ivan Tomečak koji će konkurirati za subotnji meč.

- Fizioterapeuti su napravili odličan posao - kaže Kruno Jurčić koji ipak neće moći računati na Cufrea.

Osvrnuo se trener Modrih i na uvjete, točnije umjetnu travu, na stadionu Sonera u Helsinkiju.

- To nema veze s normalnim nogometom i protivnik sam toga. Svaki klizeći start skida igračima kožu s bokova, a pate i zglobovi jer nema proklizavanja, no srećom - nije bilo drastičnih posljedica kakvih sam se bojao.

Jurčić je poneku riječ posvetio i mogućem smanjenju kazne Joseu Mourinhu.

- On je moj idol pa mi je tu teško biti objektivan. Svim tim ljudima koji iz fotelje promatraju nogomet poručujem da idu u ribičiju i uživaju u miru. Na nogometnom terenu nema mira i treba uzeti u obzir okolnosti u kojima se nešto događa. Bez ljudi kao Mourinho nogomet gubi na draži.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:17