PAUN PAUNOVIC/CROPIX
BOLNI PORAZ

Ljuti Caktaš: Čestitam Rijeci, ali neprihvatljivo je ovako izgubiti! Moramo popraviti dvije stvari...

Trener Hajduka Boro Primorac tvrdi da je zadovoljan prvim dijelom: ‘U drugom se igrao vaterpolo‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. prosinac 2020. 20:27

Rijeka je u izuzetno teškim uvjetima, na rubu regularnosti, preokrenula zaostatak 0:1 i slavila u jadranskom derbiju sa 2:1. Trener Hajduka Boro Primorac doživio je prvi poraz otkako je zamijenio Harija Vukasa na klupi:

- Uvijek je teško izgubiti na Poljudu. Igrači su napravili sve za pobjedu, ali nažalost utakmica ima dva poluvremena. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, međutim dopustili smo im pogodak pet minuta prije kraja poluvremena. Drugi je dio bila vaterpolo utakmica, nije bilo nogometa. Rijeka je iskoristila jednu dugu loptu i pobijedila. Mi smo u drugom polurvemenu bili tjelesno spremni, ali što ćeš kada u tom drugom poluvremenu nije bilo utakmice. Žao mi je izgubiti utakmicu u ovim uvjetima. Umut? Imali smo namjeru igrati na Umuta, ali nismo imali kvalitetu dugih lopti za napadače. Napravili smo dvije šanse, ali nedovoljno za nešto više. Varaždin? Zahvaljujem igračima što su sve pružili na utakmici, ali rekao sam im da dignu glavu. Prvo poluvrijeme me ohrabruje, jer mi možemo igrati dobro. Očekujem da će se odmoriti i dobro odigrati protiv Varaždina.

Mijo Caktaš doveo je domaće u vodstvo s bijele točke, ali na kraju nije bilo dovoljno niti za bod:

- Pucao sam visoko, znao sam da je teren natopljen i tako sam pogodio jedanaesterac. Poveli smo, ali individualne pogreške su nas opet koštale poraza. Bilo bi drukčije da smo na poluvrijeme otišli sa prednošću, ali ne smijemo dopustiti ovako jeftine zgoditke. Čestitam Rijeci na pobjedi, ali na ovakav način je neprihvatljivo izgubiti. Moramo popraviti i realizaciju, našim napadačima treba puno prilika za pogodak i to se mora promijeniti. Srećom, nogomet nudi šansu za popravni svakih tjedan dana. Nadamo se pobjedi u Varaždinu.

Veliki tjedan za Simona Rožmana! Nakon boda iz San Sebastiana, odnio je sva tri iz Splita:

- Primili smo rano pogodak koji nas nije poremetio, držali se dogovora i izjednačili u pravo vrijeme. Nije bilo nogometa u nastavku. Bili smo spretniji i sretniji. Znamo gdje smo igrali i naravno da smo sretni, samo se nadam da se ni kod Hajduka ni kod nas nitko nije ozlijedio. Želimo se nadigravati bez obzira na pritisak. Već u četvrtak je nova utakmica, no želimo igrati u tom ritmu, mladi smo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 00:11