ŠIBENIK

Lokica smijenjen, Tomić trener!

Klub se opredijelio za vlastite snage. Vjerujem da smo izabrali prave momke. Tomić i Šupe svoju su igračku, a sada i stručnu, karijeru gradili na Šubićevcu, kaže predsjednik Pauk
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. rujan 2011. 16:09

Vjekoslav Lokica više nije trener nogometaša Šibenika. Novi kormilar prvoligaša sa Šubićevca je 34- godišnji Goran Tomić, dosadašnji Lokičin pomoćnik. «Desna ruka" Tomiću bit će Ivo Šupe, koji je vodio juniore Šibenika. Dugo je smjena trenera lebdjela iznad Šubićevca. Službeni rastanak Lokice i Šibenika dogovoren je na sastanku, sad već bivšeg, trenera s predsjednikom Goranom Paukom u četvrtak ujutro:

- Razgovarali smo i zaključili kako je došlo do momenta da se sporazumno raziđemo. A sve u cilju boljih rezultata, bolje atmosfere i konsolidacije u klubu- pojasnio je odluku predsjednik Pauk.

On nije štedio lijepe riječi za dosadašnjeg trenera:

- Hvala Lokici za sve što je učinio, a bio je i više od 100 posto angažiran u svom poslu- kazao je Pauk.

Na Šubićevcu su brzo reagirali i nisu dugo tražili zamjenu Lokici. Posegnuli za stručnjacima iz svog dvorišta:

- Klub se opredijelio za vlastite snage. Vjerujem da smo izabrali prave momke. Tomić i Šupe svoju su igračku, a sada i stručnu, karijeru gradili na Šubićevcu. Oni su izrazili čast što im je ukazana prilika da vode Šibenik, iako stanje u klubu nije takvo da nam cvjetaju ruže. Posebice, u financijskom dijelu. Novca nema, ili ga je vrlo malo. No, naš cilj je jasan: opstanak u ligi i završetak preoblikovanja kluba- dodao je Pauk.

Vjekoslav Lokica, bio je silno emotivan na odlasku sa šibenske klupe. Jedva je skrivao suze u očima dok nam je davao izjavu:

- Sve je jako dugo tinjalo u meni. Već nekoliko puta sam izrazio želju da odem, ne bi li se u klubu nešto promijenilo na bolje. Jednostavno, više nisam mogao psihički izdržavati situaciju u klubu u kojoj je bilo jako teško raditi. Držim da smo povukli najbolji mogući potez u ovom trenutku. Rastali smo se u miru, a svojim nasljednicima želim puno sreće- rekao nam je Lokica, dometnuvši da se osjeća kao da mu je s leđa pao kamen od 100 kilograma.

Pred mikrofone je stao i novi trener Tomić:

- Ovo je za mene ostvarenje životnog sna. Do svoje 15. godine živio sam 50 metara od stadiona. U Šibeniku sam prošao sve uzrasne kategorije. Nadam se da neću iznevjeriti ukazano povjerenje. Ja i moj stručni stožer napravit ćemo sve da pokrenemo klub iz nezavidne pozicije i vratimo Šibenik u gornji dio tablice- izjavio nam je Goran Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:05