Damir Krajač/CROPIX
OPET PROBLEMI...

Lokomotiva iz upitnog penala srušila Istru, sudac isključio bijesnog Igora Pamića!

Trener Igor Pamić je isključen, a ubrzo i njegov nećak Sandi Križman, koji je zbog te najstrože kazne također izgubio živce
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2013. 21:00

Istra 1961 je u Zagreb došla po treću uzastopnu pobjedu, no plan joj nije uspio. Nakon odličnog prvog poluvremena, Puljani su u nastavku osjetno pali i Lokomotiva je do trijumfa došla nakon novog velikog preokreta. U novim kontroverznim okolnostima. Puljani su bijesni zbog kaznenog udarca kojeg je sudac Andrej Burilo dosudio za drugi pogodak Lokosa. Trener Igor Pamić je isključen, a ubrzo i njegov nećak Sandi Križman, koji je zbog te najstrože kazne također izgubio živce.

Sve je u Zagrebu krenulo kako se moglo i očekivati, Lokomotiva je imala posjed lopte, kontrolu igre kroz brojna dodavanja. Istra 1961 je stala u čvrsti blok i prijetila iz protuudara, čekavši bilo kakvu pogrešku suparnika. Tako je i povela već u 6. minuti. Na centru igrališta loptu je izgubio Dinko Trebotić, Dejan Radonjić krenuo je u nezaustavljiv prodor i idealno proigrao Sandija Križmana. On je zaobišao vratara Marka Šarliju, koji ga je spotaknuo i sudac Andrej Burilo opravdano je pokazao na bijelu točku. Siguran strijelac bio je Radonjić. Lokomotiva se lagano počela buditi, u 9. minuti Mario Šitum je tukao oštro sa 18 metara, ali iznad vrata, no u 13. Puljani su mogli i do drugog gola. Jo je pobjegao i proigrao Križmana, koji je iskosa tukao prema vratima, no Šarlija je uspio obraniti.

Nova velika šansa tek u 28. minuti, poklon koji Lokomotiva nije prihvatila. Damir Šovšić odigrao je loptu za Marija Musu, Radonjić je uklizao i gurnuo loptu u lagani for Musi. Lijevi bek domaćina tukao je iz prve, a vratar Andrej Prskalo bio je spreman. Deset minuta kasnije sjajna prilika za drugi pogodak Istre 1961. Radonjić je pobjegao Musi po desnoj strani, poslužio Petra Franjića koji je tukao s ruba kaznenog prostora. Lopta je išla u kut, no Šarlija je dobro reagirao i obranio.

Tomislav Ivković morao je reagirati i već u poluvremenu je u vatru poslao dva opasna krila Marka Pjacu i Ivana Peku. Već u drugoj minuti nastavka sjajna šansa za Lokomotivu. Peko je proigrao Trebotića, koji je iskosa izašao sam ispred Prskala i pucao prema vratima. Lokosi su u drugi dio krenuli silovito, Istrani dosta dugo s loptom u posjedu praktički uopće nisu prelazili centar. Takva igra ubrzo je dala ploda. Karlo Bručić je na pravi način profunkcionirao na beku i u 51. minuti prošao po lijevoj strani. Ubacio je, na pravom mjestu je bio Ante Puljić, asistent za strijelca Antu Budimira.

Već u sljedećoj akciji novi bljesak Plavo-bijelih. Trebotić za Peku, na peterac za Šovšića i udarac preko vrata sa suparničkim igračem na leđima. Probuđena Lokomotiva nastavila je s prilikama, u 60. Trebotić je izveo korner, a Leonard Mesarić glavom tukao malo pokraj vrata. Deset minuta kasnije i drugi kazneni udarac, ovoga puta za Lokomotivu i novi Pamićev gnjev. Mathias Chago je podvalio loptu Budimiru, koji je ušao u kazneni prostor, a s leđa ga je gurnuo Ivan Graf. Intenzitet? Upitan. Ne i za suca Andreja Burila koji je energično pokazao na bijelu točku. Trebotić je zabio, trener Pamić potpuno izgubio živce i Burilo ga je isključio. Izravnog prijenosa nije bilo i tek će pomnija analiza snimke pokazati tko je u pravu. Odmah potom s travnjaka je morao i Križman, koji je iziritiran zaradio dva žuta kartona u razmaku od tri minute. Nade gostiju tako su nestale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 06:22