Samir Toplak
 RANKO SUVAR/CROPIX
Kakav kompliment

‘Lokomotiva je trenutno najbolja momčad lige! Svakako je najveći kandidat za drugo mjesto‘

Nakon 2:0 pobjede Lokomotive protiv Varaždina u 32. kolu Prve HNL oglasili su se treneri
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. lipanj 2020. 22:04

Prezadovoljan je bio trener Lokomotive, Goran Tomić, izvedba njegove momčadi bila je osjetno bolja od rezultata (2:0 pobjeda prprotiv Varaždina), doista se može reći da su Varaždinci u Kranjčevićevoj itekako dobro prošli...

- Bila nam je ovo najbolja ovosezonska utakmica na postavljenu suparničku obranu! Stvorili smo „mali milijun” prilika, nevjerojatno je što smo sve promašili, pa smo dugo plivali vodama neizvjesnosti, gotovo do samoga kraja. Imali smo odličan dan, sve je bilo kako je trebalo, sve osim - realizacije! Morali smo utakmicu prije riješiti, ali sad je najvažnije da smo osvojili nove bodove – govorio je Tomić i posebno istaknuo:

- Tako mi je žao što je VAR poništio prekrasni Tolićev pogodak, Marko je svoju izvrsnu igru okrunio tim zgoditkom i stvarno je šteta što nije priznat. Žao mi je i što se Uzuni nije upisao u strijelce, toliko se trudi, toliko želi zabiti, ali ne ide ga gol. Procurit će i njemu, siguran sam – bile su Tomićeve riječi.

image
Goran Tomić
RANKO SUVAR/CROPIX

A strateg gostiju, Samir Toplak, bio je, kao i uvijek, izravan i realan:

- Ovo je za nas bila apsolutno promašena utakmica, svih 16 igrača je zakazalo. Energetski smo pali, bili smo bezopasni, nismo imali nikakvih rješenja za izvrsnu igru domaćina i zapravo je od svega za nas najbolji rezultat, izgubili smo samo 0:2! Lokomotiva nas je „razvalila”, to je vrhunska momčad, sjajno vođena, u daleko su najboljoj formi u završnici sezone. Lokosi se igraju nogometa, a imaju ubitačnu okomicu i ništa nam nisu dali, zasluženo su nas pobijedili.

Pokušali ste izmjenama promijeniti „krvnu sliku” svoje momčadi, petoricu ste igrača zamijenili već i prije 60. minute, ali...
- Ništa nije pomoglo! Želio sam sve razdrmati, jer sam vidio da nismo pravi i da nema baš ničega u našoj igri. Ali, gubili smo samo 0:1, još smo bili u rezultatskoj igri. Pokušao sam sve, ali nije išlo. Ma ta je rezultatska neizvjesnost predugo trajala, Lokomotiva je bila neusporedivo bolja i u ovom je trenutku najbolja momčad lige! Svakako je najveći kandidat za drugo mjesto – smatra Toplak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:22