TRADICIONALNI TURNIR

Lokomotiva ni u svom šestom finalu nije uspjela osvojiti Arena Cup, trofej iznenađujuće putuje u Srbiju

Sudjelovali su na svih osam turnira, u šest su navrata bili finalisti, a dvaput su osvojili 3. mjesto
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. siječanj 2022. 16:46

LOKOMOTIVA – ŽARKOVO 1:2 (1:2) 0:1 - Dostanić (7), 1:1 - Kulenović (35), 1:2 - Delević (40).

MEDULIN Sportski centar Medulin. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec).

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Cipetić, Mersinaj, De Haas, Pivarić - Maleš, Marić - Aliyu, Dabro, Stojković - Kulenović (još su igrali: Hoxha, Tuci, Kačavenda, Milićević, Soldo, Goričan, Vranjković, Išlić).

TRENER: Silvijo Čabraja.

ŽARKOVO (4-3-3): Vulić - Milenković, Delević, Sredojević, M. Ilić - Stojanović, V. Ilić, Obrenović - Jovanović, Dostanić, Kokir (još su igrali: Musa, Dukić, Ristić, Mičić, Denić, Milikić, Nikolić, Ivić, Manić, Janković, Milunović).

TRENER: Igor Savić.

Rezultati utakmica za plasman:

za 7. mjesto: Iskra - Foresta 1:0; za 5. mjesto: Šibenik – Opatija 2:0; za 3. mjesto: Istra 1961 - Dugopolje 1:0; finale: Lokomotiva - Žarkovo 1:2.

Redoslijed: 1. Žarkovo, 2. Lokomotiva, 3. Istra 1961, 4. Dugopolje, 5. Šibenik, 6. Opatija, 7. Iskra, 8. Foresta.


Srbijanski drugoligaš Žarkovo iznenađujući je pobjednik tradicionalnog, 8. po redu turnira Arena cup u Medulinu. U finalnom dvoboju, naime, Beograđani su svladali Lokomotivu 2:1 (2:1) i odnijeli su pokal u Srbiju.

Ni u svom šestom finalu, eto, Lokosi nisu uspjeli osvojiti ovaj turnir! Sudjelovali su na svih osam turnira, u šest su navrata bili finalisti, a dvaput su osvojili treće mjesto. U finalima su Lokosi dvaput bili poraženi protiv Istre 1961, te od rumunjskog Viitorula, austrijskog St. Pöltena, zaprešićkog Intera i sad protiv "uvijek neugodnog" beogradskog Žarkova.

Baš kao i protiv Opatije, Lokomotiva je rano primila pogodak, Dostanić je u 7. minuti s prve vratnice spretno poslao loptu u mrežu, zagrebačka je obrana "zaspala". Žarkovo je ubrzo još jednom zatreslo mrežu Zagrepčana, u 14. minuti, no taj je pogodak bio poništen zbog zaleđa. Dvije minute potom ozlijeđenog Marića zamijenio je Kačavenda (usput, zbog lakših ozljeda nisu nastupili ni Cokaj i Vasilj), tada je počela i ofenziva Lokomotive. U 25. minuti Dabro je s dva metra pogodio vratnicu, a devet minuta kasnije anulirana je prednost beogradske momčadi, Kulenović je zakucao loptu u mrežu s dva metra, nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Stojković, a Mersinaj je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu.

Međutim, gosti iz Srbije nisu pokleknuli i u 40. minuti opet su poveli. Delević je, nakon slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, utrčao u prazni "peterac" i udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Ostalo je upitno gdje su bili i što su u tim trenucima radili srednji braniči Mersinaj i De Haas... Lokosi su opasno živjeli do kraja poluvremena, Žarkovo je imalo još dvije prilike, ali vratar Nevistić dobrim je reakcijama sačuvao mrežu.

U nastavku je bilo dosta promjena u oba sastava, Lokomotiva je napadala, ali do prve je prave zgode stigla tek u 72. minuti, međutim Hoxha je u sjajnoj situaciji loše reagirao, bio je spor i njegov je udarac bio blokiran. Bila je to, pokazalo se, jedina šansa Lokosa za izjednačenje, do kraja su se gosti dobro branili, sačuvali su pobjedu i osvojili Arena cup.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:09