Tom Dubravec / CROPIX
PRVA HNL

Lokomotiva uzela bod u Parku mladeži, Kvesić spasio Split, Belle promašio s bijele točke

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 30. rujan 2012. 23:04

Već u 1. minuti Lokomotiva je mogla iznenaditi i povesti u Parku mladeži, Pavičić je sjajno prošao nekoliko igrača Splita i dobro pucao, ali na suprotnoj strani spreman je bio Vuković. Vratar i kapetan domaći nogom je obranio pokušaj veznjaka gostiju.

Nešto kasnije Split je složio lijepu akciju u koprodukciji Radotića i Bellea. Kamerunac je zavrnuo loptu u peterac za Radotića koji je blokiran od Barbarića kad se spremao svladati Radelić-Žarkova. Nakon toga je igra stala, ništa se posebno nije događalo do 29. minute i jedanaesterca za Split. Radelić-Žarkov je uspio odnijeti loptu ispred nadirućeg Bellea i nastavio je pratiti istu koja je došla do Vitaića na rubu šesnaesterca. Vitaića je vratar Lokomotive zakačio rukama, čist jedanaesterac.

Nepoštujući hijerarhiju, što je viđeno još prije dva tjedna u utakmici sa Zadrom, Belle je uzeo loptu Vitaiću želeći da sam izvede najstrožu kaznu. Protiv Zadra se Vitaić othrvao željama Ercega i Bellea, ovoga puta nije mogao do lopte, popustio je, a Kamerunac se pravio gluh na povike s klupe. Okrenuo je leđa svima, namjestio loptu na bijelu točku i pogodio gredu. Logičan rasplet, kao da su svi u Parku mladeži slutili da će se baš to dogoditi, da će Belle promašiti jedanaesterac.

0:1 - MARTINAC

U 49. minuti Lokomotiva je povela, Martinac se odlučio na udarac s ruba šesnaesterca. Lopta je očešala Radotića i promijenila smjer, dovoljno da prevari Vukovića koji je već legao u drugu stranu.

Pogodak je razbudio Split, počeli su pritiskati i prijetiti. U jeku napada Splita Kramarić je mogao poodebljati prednost gostiju, Vuković je obranio. Najopasniji igrač Zagrepčana bio je blizu pogotka i u 70. minuti. Split se potpuno otvorio jureći izjednačenje, uzbuđenja su se smjenjivala s obje strane.

1:1 - KVESIĆ

I kad ih je već napuštala nada ukazao se Kvesić, šut s 20 metara prošao je ispod ruke nesigurnog Radelić-Žarkova. Već u sljedećem napadu moglo je doći do potpunog preokreta, nedostajalo je tek malo mirnoće kod Rebića.

Na kraju, Lokomotiva je uzela bod po koji je došla, Splitu je pukla serija pobjeda na domaćem terenu na broju deset. Dogodilo se 'prokletstvo Bellea’, njegovo nepoštivanje hijerarhije skupo ih je koštalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 08:03