Vlado Kos / Cropix
UVJETI DOSTOJNI TRADICIJE

LOPATU U RUKE I NEK' SE PRAŠI Osijek će se uskoro ponositi infrastrukturom: 'Kamp je na redu, ali gradit ćemo i stadion, možda i dva...'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. prosinac 2016. 10:11

Ovih će dana predsjednik osječkog prvoligaša službeno obznaniti na kojem će se gradskom prostoru već iduće godine graditi novi trening-kamp za potrebe kluba. Iako, manje-više već je poznato da će to biti onaj dio gradske četvrti Retfala u kojoj je već smješteno i strelište Pampas. I direktor kluba Igor Galić nedavno je u razgovoru za SN istaknuo da je kamp prioritet kada su gradnje u pitanju. Ali to ne znači da se u Osijeku odustalo od izgradnje novog stadiona.

- Ni slučajno. Kamp je prvi na redu, ali gradit ćemo i stadion. Jedan sigurno, nešto manjeg kapaciteta od dosadašnjeg, a moguće je i dva - kazao je predsjednik kluba i njegov suvlasnik Ivan Meštrović.

Prethodno potrebne radnje u punom su jeku. One uključuju detaljnu razradu planova i ideja, a silno će zanimljiva biti i lokacija novog stadiona...

- Moja je velika želja, a sve se u tom smjeru i razvija, da se novi stadion izgradi na sadašnjoj lokaciji u Gradskom vrtu. To je ono što je građanima najprihvatljivije, stvar tradicije i navika, a ja dijelim njihovo razmišljanje.

Emica Elvedji / Hanza Media
Emica Elvedji / Hanza Media / Hanza Media

Ubitačan tempo

Otkako je na čelu kluba, tempo je rada u klubu ubitačan. A unatoč predblagdanskom raspoloženju predsjednik je na znanje i ravnanje iznio i vrlo ozbiljnu prijetnju u vezi s radnim opterećenjem:

- Kažu da je moj tempo teško pratiti, ali koliko vidim, svi ga uspješno prate. U novoj ću ga godini još i pojačati jer nas čekaju velike obveze i izvršenje jednako toliko velikih planova.

Osijek, 140816.
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 5. kola MAXtv Prva liga izmedju NK Osijek i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Mestrovic.  
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Prvi čovjek kluba ni na trenutak ne skriva zadovoljstvo dosad učinjenim. Podsjeća na to da je klub u potpunosti novčano stabiliziran i redovito servisira obveze, kojih ima doista puno. Iznimno je zadovoljan i rezultatima Bijelo-plavih.

- Treći su u prvenstvu, ušli su u polufinale Kupa, napredak naspram prijašnjih sezona očit je i velik. Nećemo zastati. Želimo jak i stabilan Osijek, želimo europske utakmice u našeg gradu i osobno sam uvjeren da ćemo sve zacrtano, a to uključuje i izgradnju stadiona i kampa, sigurno realizirati - zaključio je predsjednik NK Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 22:17