Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NADALI SU SE OSTANKU

LOŠE VIJESTI ZA HAJDUK Na Poljudu ostali bez jako važne karike: Svoju odluku je već priopćio odgovornima

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 23. veljača 2018. 09:06

Luigi Febbrari neće produžiti ugovor s Hajdukom, odlazi s 28. veljače... Kondicijski trener iz Italije koji je stigao u Hajduk jesenas nakon smjene Joana Carrilla i surađivao s Bijelima zadnjih mjeseci, prije svega u prvoj momčadi (bio je i na pripremama u Turskoj) neće produžiti ugovor koji istječe s veljačom, piše Slobodna Dalmacija.

Kad je dolazio objasnio je da neće potpisivati na duži period (a mogao je) samo da vidi hoće li se snaći u novoj konstelaciji snaga s Bijelima, koliko će im biti potreban, koliko će Bijeli provoditi ono što on misli kako bi trebalo raditi. I kako će se Bijeli uskladiti s njime.

Ne znamo točno što je Febbrari prelomio u sebi, možda o tome bude spreman nešto reći istekom ugovora, ali koliko se zna u kuloarima svoju je odluku već priopćio odgovornima.

Možda ga nagovore da ostane, teško je reći.

Febbrari je stigao do kraja – februara, šalili smo se, ali smo mislili da će nastaviti suradnju. Čak smo u ovim sjajnim rezultatima Hajduka, te u činjenici da Hajduk ne pada snagom u drugom dijelu susreta (a što se ranije često spočitavalo raznoraznim voditeljima kondicijskog dijela treninga) bili spremni pripisati iskustvu i znanju Gigija Febbrarija. Da savjetuje sad nagazite, a sad popustite.

Možda smo u krivu i laici, ali tako smo mislili.

Febbrari je prvi put došao s Edyjem Rejom u Hajduk u ljeto 2009. godine. Smjenom Carrilla oživjela je kombinacija za povratkom tandemom Reja – Febbrari, a kad je za prvog trenera odabran Kopić, Febbrari se svejedno našao među Bijelima, s apsolutnim blagoslovom signor Reje, otiđi, pomogni im.

Febbrari je odlučio da nakon 28. veljače neće nastaviti dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 16:24