Lovre Kalinić
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

LOVRE KALINIĆ SE OPROSTIO PRIJE ODLASKA U GENT 'Hvala suigračima i trenerima, navijačima, pa čak i novinarima'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 30. prosinac 2016. 14:39

Lovre Kalinić, sad već bivši vratar Hajduka, ali aktualni reprezentativac Hrvatske, okupio je splitske novinare za oproštajni razgovor prije odlaska u Belgiju, u startu je rekao:

- Ovo nije zbogom s Hajdukom nego doviđenja.

Zanimljivo, svi koji odlaze u inozemstvo imaju tu istu ideju o povratku na Poljud, što se u pravilu nikad ne realizira. No, Kaliniću nije za zamjeriti:

- Došao sam u Hajduk kao desetogodišnji dječak, evo tu sam bio 16 godina. Jasno je da je Hajduk obožavani klub, nadam se da će doživjeti i bolje dane, a meni ništa drugo ne preostaje nego izraziti zahvalnost i suigračima i trenerima i navijačima, pa i novinarima. Jest, bilo mi je teško kad ste me u pojedinim situacijama kudili, ali vam dajem za pravo, jer su mi i vaše kritike pomogle da stasam i kao vratar i kao čovjek.

Kalinić je prošao poprilično težak put, odlazio je na posudbe u Junak i u Karlovac na po šest mjeseci, u Novalju na godinu dana, ali, kako kaže, vraćao se zreliji i jači, bolji vratar.

- Prošao sam mnoge trenere, od prvog u Solina Nedjeljka Vrdoljaka Zenge, pa na kraju do Tonća Gabrića, i svi su mi pomogli. Ipak, Gabrić posebno, najviše, tako da to nije obični odnos trener-vratar, mi smo i prijatelji. I budem li u prilici, a nastojat ću biti, dovesti ga u Gent, ne samo na neke utakmice nego i da radi sa mnom.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Kalinić ostavlja dojam izuzetno mirnog, sređenog mladog čovjeka (supruga Jelena je magistrica forenzike), pa kaže da mu je u najtežim situacijama, a bilo ih je, najveća potpora bila iz obitelji, od supruge, od roditelja Nine i Joška te starijeg brata Ante:

- Bio sam strpljiv, znao sam da ću dobiti priliku i naći se na velikoj sceni, raduje me angažman u Gentu pa se nadam da ću kroz neko vrijeme iskočiti možda u neku jaču ligu.

Iz svoje karijere, kad ovako radi bilancu događanja, ocijenio je da je najbolje branio u dvije utakmice kvalifikacija za Europsku ligu protiv Dnjipra, žali za propuštenim prilikama da se Hajduk plasira u završnicu Europske lige (Dnjipro, Liberec, Maccabi), naročito mu je krivo što su eliminirani na jedanaesterce od izraelske momčadi.

- Doživio sam divnih trenutaka u dresu Hajduka, to je jednostavno neopisivo.

I u Gentu će nositi dres s brojem 91, vjeruje da će njegov novi klub sa sedmog mjesta uskočiti naviše i osigurati play-off... A za reprezentaciju kaže:

- Rusija nas čeka, to je neminovno. Naravno, bit ću drugi vratar, to me uopće ne smeta. Čekat ću svoj red...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:34