Ronald Goršić/CROPIX
BEZ PODCJENJIVANJA

Lovren oprezan: Modre nije lako nakantati, uostalom, zašto ne bi baš oni slavili!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2011. 23:10

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren jučer je bio na terapiji. Točnije, na dvije terapije, jednoj prije, drugoj nakon ručka. Kaže, “nije ništa ozbiljno”.

- Ma, malo me zabolio mišić na zagrijavanju prije utakmice s Toulouseom. Nismo željeli ništa riskirati, pa zato nisam igrao. Naravno da dolazim u Zagreb i igram protiv Dinama! Ne radi se o nekoj ozbiljnoj ozljedi - kazao nam je Lovren.

Naravno da nakon prvenstvene pobjede Lyon dolazi u Zagreb u vrlo dobrom raspoloženju.

- Želimo nastaviti pobjednički niz, u Maksimir stižemo po pobjedu! Igrat ćemo najbolje što možemo, za svoj gušt, zaista nemamo što izgubiti.

Toga se i boje navijači Dinama, strahuju da bi ih takav Lyon mogao “nakantati”.

- Sve je moguće. Ajax igra protiv Reala u Amsterdamu. Ako Kraljevski klub pobijedi sa 1:0, mi moramo zabiti jako puno golova, pobijediti Modre sa šest golova razlike. Nije lako zabiti toliko golova. Kazat ću vam nešto: Dinamo nije momčad za napucavanje!

Real je Dinamu uspio zabiti šest komada?

- Mi nismo Real. Igrat ćemo najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti. Nama je prvi cilj pobijediti, sasvim je logično razmišljati da je teško Dinamu zabiti mnogo golova.

U Maksimiru se pak nadaju da bi baš protiv Lyona mogli uhvatiti prvi bod u Ligi prvaka?

- Zašto se Dinamo ne bi nadao bodu? Mogu uzeti i sva tri. Ponavljam, razni scenariji su mogući u takvom okršaju.

Dolazi li Lyon u najboljem sastavu?

- U najboljem mogućem. Vratili su nam se dosad ozlijeđeni igrači Lisandro, Ederson, Gourcuff, nešto je bilo ozlijeđen i Bastos, ali sad je tu.

Hoće li za Lyon biti razočaranje ako ne nastavi natjecanje u Ligi prvaka? Realno, šanse vam i ne izgledaju bajno. Real igra El Clasico nekoliko dana nakon Amsterdama, vjerojatno neće u Amsterdam Areni istrčati u najboljem sastavu, a vi morate Dinamo “napuniti do vrha”?

- Razočaranje je možda preteška riječ. Naravno, nismo naučili da se od Lige prvaka opraštamo nakon prvog kruga natjecanja...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 14:24