Tom Dubravec / CROPIX
VELIKO SRCE

Lovren pomogao bolesnoj bebi: 'Kad smo došli u banku, ostali smo bez teksta...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. srpanj 2014. 12:30

U danu kada je Dejan Lovren potpisivao najvažniji ugovor karijere, jedno malo, hrabro i borbeno dijete prvi je put po rođenju, nakon četiri mjeseca, izišlo iz bolnice. Adrian, dijete Dine Kaligarić i Jadrana Malinarića, rođen je hitnim carskim rezom u 29. tjednu trudnoće zbog manjka plodne vode. Zdravstveni problemi koji u takvim slučajevima postoje bili su povodom da su liječnici procjenjivali kako Adrian ima 1% šansi da preživi. Rodio se sa 570 grama i tek 30 cm.

No, tri mjeseca kasnije Adrian se hrabro bori, i sada ima dva kilograma! Djetetu će biti potrebne dodatne liječničke intervencije, rehabilitacije, a zbog dijagnoze “skrotalna hipospadija” (nepravilnost kod mokraćne cijevi) nužna je posebna operacija. Ona se radi u Beogradu, i samo za nju je potrebno izdvojiti 80-ak tisuća kuna. Za roditelje su svi ti troškovi enormni. U akciju prikupljanja pomoći uključila se tako pulska udruga “Probudi se” čiji je frontman bivši vrstan pulski nogometaš Dejan Bošnjak, već duže poznat po humanitarnom radu u korist najugroženijih kategorija društva.

I vraćamo se uvodu. U danu kada je Lovren objašnjavao svoju sreću zbog potpisa za Liverpool, Bošnjak nas je nazvao i htio naglasiti: - Svaka nam je donacija podjednako važna i draga, ali ipak bih se želio posebno zahvaliti Dejanu Lovrenu. Kad smo prije nekoliko dana u izvodima banke vidjeli nagli skok iznosa prikupljenih za Adriana, ostali smo bez teksta, gotovo provjerili da nije neka greška...

- Jako nas se dojmilo da je ta donacija došla temeljem medijskog napisa i očito ga je Lovren pročitao i samoinicijativno uplatio vrlo značajan iznos. Nadam se da se neće ljutiti što mu se tako javno zahvaljujemo, ali kad ljudi tako od srca reagiraju i pomognu kome je to potrebno, onda vrijedi to istaknuti. Hvala i Lovrenu i svima koji pomažu Adrianu...

Oni koji žele donirati mogu to učiniti na žiro račun PBZ-a broj 2340009-1110516653, IBAN:HR9223400091110516653, SWIFT CODE: PBZGHR2X s naznakom ‘donacija za Adriana’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 12:18