Nenad Dugi/CROPIX
NIJE SVE TAKO CRNO

Lovren poručio Biliću: 'Učinit ću apsolutno sve da odem na Euro, ali baš apsolutno sve...'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. travanj 2012. 13:34

Slika koja je uživo dolazila s kultnog Stade de Francea od francuskog se nogometnog spektakla pretvorila u horror film. Jedan skok, doskok, dodatni korak, pad, grimasa i suze. Nosila i drama - zar smo izgubili braniča za Euro? Dejan Lovren (22) tog je jutra kiptio od uzbuđenja; istu večer sa svojim je Lyonom kontra trećeligaša Quevillyja lovio prvi trofej u dresu Lavova, Kup Francuske. Iz Pariza se javio sjajno raspoložen, potpuno spreman za veliko finale francuske sezone i pripreme za Euro. A onda šok.

- Sumnjam na Ahilovu tetivu, a ako je tako, Dejan će dugo, jako dugo izbivati s travnjaka - već na poluvremenu utakmice u kamere francuske televizije kazao je trener Lyona, Remy Garde, dodatno potičući sumnju. Nije bilo dobro...

Prve dijagnoze, ipak, pokazale su da 18. minuta nije tako crna.

- Rendgenski su snimci pokazali da ništa nije puklo, koštani dio stopala, srećom, nije ozlijeđen. Dejana jako boli gornji dio stopala (rist), ali hodajući je napustio bolnicu, što je znak da nema puknuća metatarzalne kosti. Eksplicitno sam ga pitao za Ahilovu tetivu, a Dejan mi je odgovorio kako ona nije ozlijeđena. Nastup na Euru nije upitan - potkurio je optimizam dr. Jurica Rakić.

Lovren se sam javio SMS-om iza ponoći ('Ne znam točno što je, ali bol me ubija’), da bi sljedećeg jutra nazvao i ponudio šire objašnjenje:

- Nakon tog crnog skoka krenuo sam napraviti sljedeći korak, a noga mi je sama od sebe„propala. Bol je bila užasna, doslovce sam vrištao, nikada u karijeri nisam osjetio tako nešto razarujuće. Pomislio sam, jasno, na najgore.

Odlazak u bolnicu vratio mu je boju u lice, premda bol ne popušta...

- Odmah sam odveden na pretrage koje su, za početak, pokazale da ne moram na operativni zahvat. Prema prvim dijagnozama radi se o napuknuću kosti gornjeg dijela stopala, stavili su mi 'čizmu’, imobilizirali nogu od gležnja do koljena, sve do ponedjeljka, kada ću u Lyonu obaviti opsežne pretrage na kojima bi se trebala ustanoviti konkretna težina, ali i duljina ozljede.

Postoji i dobra vijest:

- Svi smo se uplašili kako se radi o Ahilovoj tetivi, no na svu sreću, ona nije ozlijeđena; da jest, s travnjaka bih izbivao najmanje šest mjeseci.

Vijest se poput napalma proširila Hrvatskom, posebice među obitelji i prijateljima koji su s nestrpljenjem čekali Lovrena na kultnom stadionu s prvom francuskom kantom u rukama.

- Svima je to bio šok, mnogi su me zvali, ne znajući hoće li mi čestitati ili dati podršku. Pa su učinili oboje - smješka se optimistični Lovren.

Najvažnije pitanje glasi - hoće li Dejan Lovren biti spreman za Euro, kojeg je čekao s golemim nestrpljenjem?

- I sada kada ležim, samo mi je Euro na pameti. Učinit ću apsolutno sve da budem dio naše reprezentacije u Poljskoj i Ukrajini, ali baš apsolutno sve! Sve će biti mnogo jasnije danas, nakon pregleda, no, osim o ozljedi, moj nastup ovisi i o izborniku, odnosno hoće li me toliko moći čekati. Što se mene tiče, ako će postojati i miligram šanse, dat ću sve od sebe da zastupam Hrvatsku na Euru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:27