SAMO NEKA BUDE POŠTENO

LUDA BORBA ZA OSTANAK Dvije pobjede i eto te pri vrhu, dva poraza - padaš u 2. ligu

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 10. travanj 2012. 18:20

Računica se za Istru 1961 i Rijeku znatno može popraviti ili pokvariti već sutra, ali generalno gledajući - borba za ostanak u Prvoj HNL nikad nije bila luđa. Zato što nikad ni nije ispadalo pet klubova. Naravno, uz jednu veliku (golemu, divovsku) ogradu. Licence. Tko će ih od aktualnih prvoligaša imati, a tko od drugoligaša koji će steći pravo promocije dobiti ili uopće je htjeti.

Najilustrativniji primjer strahovito “kratke lige”, tj. poretka na ljestvici u kojem jedan-dva pogrešna koraka znače razliku između priključenja vrhu ili upadanja u zonu ispadanja, je Zadar. Dečki sa Stanova na osmom su mjestu, imaju 35 bodova. Pet bodova ih dijeli i od Europe i od Druge lige! Najprominentniji među ugroženima su Rijeka, Osijek i Inter. Od svih kojima prijeti, ili je već izvjesno preseljenje u niži rang, Bijeli su s Kantride, Bijelo-plavi iz Gradskoga vrta i Divovi iz ZG-predrgrađa.

Tko bi, dakle, mogao ispasti? Samo dragi Bog zna. Zbog već istaknute moguće priče s licencama, a i zbog još punih pet kola (za svakoga 15 bodova u optjecaju) pred nama. Cibalia i Zagreb na prvi pogled djeluju najmanje ugroženo no podosta je i međusobnih sučeljavanja, tako da se situacija može mijenjati doslovno iz kola u kolo. Varaždin je otpao, Karlovac, Lučko i Šibenik ne djeluju kao da mogu izroniti dovoljno visoko da dođu do zraka, a ostali... Žestoka borba, do zadnjeg kola.

Related content

Related content

Related content

Samo neka bude poštena, s jednako pravednim šansama za svakoga!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 20:01