CROPIX
SVEGA BI TU MOGLO BITI

LUDA ZAVRŠNICA! EVO ŠTO SE MORA DOGODITI DA RIJEKA OBRANI NASLOV PRVAKA Dinamo može do krune i u scenariju koji graniči sa znanstvenom fantastikom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2018. 01:01

Nogometaši zagrebačkog Dinama propustili su prvu od tri meč lopte za osvajanje naslova prvaka, nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju izgubili od Lokomotive 1-3, dok je Rijeka na Rujevici pobijedila Inter 5-1 i smanjila zaostatak za 'modrima' na četiri boda.

'Modrima' za promociju u prvaka trebaju dva boda iz zadnja dva kola. Prvu priliku su propustili, međutim, preostaju im još dvije prilike, susreti protiv Rudeša i Intera. Rijeka je iskoristila kiks 'modrih' smanjivši zaostatak na četiri boda, ali je teško vjerovati kako Dinamo u posljednjih 180 minuta prvenstva neće osvojiti željena dva boda.

Momčad Matjaža Keka u preostala dva kola ide u goste Cibaliji, a u posljednjem 36. kolu na Rujevici stiže Hajduk u velikm derbiju.

Pobjeda za Rijeku u obje utakmice je imperativ, ali mora se nadati da će Dinamo protiv Rudeša i Intera izgubiti bodove. Već pobjeda Dinama protiv Rudeša u idućem kolu bi im i matematički osigurala naslov.

Kreira li Rudeš novu senzaciju, a Rijeka svlada Cibaliju onda bi se o naslovu prvaka odlučivalo u posljednjem kolu. Najluđi scenarij je onaj u kojem Dinamo gubi od Rudeša i Intera, a Rijeka svlada Cibaliju i remizira s Hajdukom u posljednjem kolu. U tom bi slučaju Modri bili prvaci i s dva poraza u zadnja dva kola zbog boljeg međusobnog omjera i s Rijekom i Hajdukom.

Dinamo vodi na ljestvici sa 70 bodova, Rijeka je druga sa 66 boda, a treći je Hajduk sa 62 boda i utakmicom manje. Lokomotiva je skočila na peto mjesto sa 45 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:46