GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Bez predaha

Ludi ritam Dinama i Rijeke! U 36 dana moraju zajedno odraditi čak 20 utakmica!

Modrima nije svejedno kako će “ploviti“ do Krasnodara jer u domaćem prvenstvu čekaju izazovi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. siječanj 2021. 20:12

Iako je HNL krenuo, za Dinamo su utakmice s Krasnodarom ključni događaji nogometne zime jer šansa za veći europski rezultat važnija je od svega, koliko je god jasno da se radi o ozbiljnom i neugodnom rivalu.

Za Dinamo bi bilo idealno da u pravu formu uđe u trećem tjednu veljače jer 18. veljače gostuje u Rusiji, a sedam dana kasnije istog suparnika dočekuje u Zagrebu.

Modri su 2019. prošli šesnaestinu i igrali u osmini finala Europske lige. Kako je ona na programu 11. i 18. ožujka, jedino ako se probije do četvrtfinala hrvatski prvak i kalendarski će biti u europskom proljeću. To bi bio grandiozan domet. No, ako može Kopenhagen, kojeg je potom Rijeka eliminirala na njegovom terenu, zašto u to ne bi vjerovao i Dinamo?

Dakako, Modrima nije svejedno kako će “ploviti“ do Krasnodara jer u domaćem prvenstvu do odlaska u Rusiju čeka ih čak šest utakmica, među kojima i derbiji. Prvo je gostovanje u Velikoj Gorici, pa na Maksimiru vječni rival Hajduk 27. siječnja. Prije kraja mjeseca još i Šibenik, potom 2. veljače Lokomotiva. Slijedi gostovanje u Puli i baš pred Krasnodar 13. veljače zagrebački ogled s Osijekom. Dakle, Dinamo mora odigrati sa svim rivalima iz vrha tablice prije nego što će na europski ispit. I to nije sve, između dva sraza s Rusima ima gostovanje na Poljudu 21. veljače. Za kraj sljedećeg mjeseca na Maksimir stiže Slaven Belupo….

Rijeka nema Europu, no u nastavak sezone ušla je s obvezom odigravanja čak pet utakmica koje su odgođene tijekom jeseni. Tako u istom razdoblju, u četrdesetak dana do kraja veljače, nakon susreta s Dinamom, ima još deset nastupa u HNL-u, da bi potom napravila stanku u natjecanju za bodove i 3. ožujka igrala četvrtfinale Kupa s Osijekom u Gradskom vrtu. Jednako teško i bitno jer Bijeli s Kvarnera žele obraniti trofej u tom natjecanju kojeg su zadnji put osvojili baš eliminiravši Osijek lani u polufinalu na svojem terenu. U utakmici nakon koje su se vukli repovi…

U toj seriji od dva nastupa tjedno ekipa Simona Rožmana ima dva domaća ogled s Hajdukom 10. i 27. veljače, te od utakmica s posebnom aromom gostovanje kod Osijeka 21. veljače.

Pripreme su bile kratke, ali momčadi su uglavnom ostale na okupu, i Dinamo i Rijeka startali su u seriju nastupa koji su za igrače veliki izazov, a čiji će ishod bitno odrediti sezonu. Jednako će se nastaviti i tijekom ožujka, do reprezentativne stanke. Pritom Rijeka zna točno što je čeka, a Dinamo ovisi o ishodu s Krasnodarom. Trebat će im dosta igrača, pozitivna je činjenica da su mnogi preboljeli koronu, pa ne bi trebalo biti toliko izostanaka kao tijekom jeseni.

Raspored Dinama i Rijeke

Dinamo do ožujka
23. siječnja: Gorica - Dinamo (HNL)
27. siječnja: Dinamo - Hajduk (HNL)
30. siječnja: Dinamo - Šibenik (HNL)
2. veljače: Dinamo - Lokomotiva (HNL)
7. veljače: Istra 1961 - Dinamo (HNL)
13. veljače: Dinamo - Osijek (HNL)
18. veljače: Krasnodar - Dinamo (EL)
21. veljače: Hajduk - Dinamo (HNL)
25. veljače: Dinamo - Krasnodar (EL)
28. veljače: Dinamo - S. Belupo (HNL)


Rijeka do ožujka
23. siječnja: Varaždin - Rijeka (HNL)
27. siječnja: Istra 1961 - Rijeka (HNL)
31. siječnja: Rijeka - Gorica (HNL)

3. veljače: Rijeka - Šibenik (HNL)
6. veljače: Lokomotiva - Rijeka (HNL)
10. veljače: Rijeka - Hajduk (HNL)
14. veljače: Rijeka - Istra 1961 (HNL)
17. veljače: Gorica - Rijeka (HNL)
21. veljače: Osijek - Rijeka (HNL)
27. veljače: Rijeka - Hajduk (HNL)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:33