DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
APSOLUTNI JUNAK

‘Ma pravi je Rijekin hibrid, bez njega ne možemo. Sve što treba, to igra. U vezi, napadu, ma bilo gdje!‘

"Ponajbolji je igrač, ne možemo bez njega", pohvalio je Nino Galović svog suigrača
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. siječanj 2021. 08:49

Rijeka je u Puli izborila važnu pobjedu (2:1) nakon kiksa u Varaždinu. Nino Galović kaže:
- Teže od očekivanog, ali tri boda su najbitnija. Utakmica je bila izrazito teška, iako ih nismo podcijenili. Nismo bili loši, međutim, niti dobri. Borben dvoboj, Istra 1961 je bila neugodna s brzim igračima, no kad na kraju podvučemo crtu tri su nam boda na kontu, a detalje moramo izbrusiti da igra izgleda bolje. Eh, da smo tako dobili u Varaždinu, bilo bi izvrsno - rekao nam je obrambeni igrač kluba s Rujevice.

image
AFP

Problematični tereni

Protiv Dinama je djelovalo kao da su već u solidnoj formi, u sljedeća dva nastupa nisu bili na pravoj razini.
- U dobrom smo fizičkom stanju i taktički odlično obučeni jer nam trener Simon Rožman uporno ponavlja što i kako trebamo raditi u igri te smo stekli automatizam, ali kad igraš derbije nekako si agresivniji, “napaljeniji”. Možda zbog toga izgledamo bolje. Pritom je i teren na Maksimiru daleko kvalitetniji. U Varaždinu je bio katastrofalan, u Puli ne toliko, no nije bio na potrebnoj razini. Na Maksimiru i Rujevici, gdje teren nije “đombast” kao na ova dva stadiona, lopta puno brže ide, a igra je točnija i tečnija.

Franko Andrijašević još jednom je bio čovjek odluke.
- Franko je naš X-faktor. On je Rijekin hibrid. Sve što treba, to igra. U vezi, napadu, gdje god. Odrađuje bez prigovora i jako dobro. Ponajbolji je igrač i ne možemo bez njega.

Imate li pritisak da morate dobiti svaku utakmicu kako biste se probili na vrh?
- Ne, nije baš tako. Znaju se Rijekini ciljevi, to je što viši plasman u HNL-u i da pokušamo osvojiti Kup. Zadnje dvije godine smo ga uzeli, veselili se, sve je to bilo lijepo i voljeli bismo ponoviti. Što se tiče Lige, ovog časa ne možemo reći na kojem ćemo mjestu završiti. Ako uđemo u zadnji krug u nekoliko bodova u odnosu na vodećeg, onda su sve ambicije moguće, a ukoliko u tu fazu stignemo s velikim zaostatkom, moći ćemo samo kazati - šteta!

Nema lakih bodova

Peče vas izgubljena utakmica u Varaždinu?
- Apsolutno. Nismo to ni pomišljali. Nakon pobjede nad Dinamom porasli su nam apetiti, vidjeli smo da možemo protiv europske ekipe, a onda te tako nešto poklopi. Iako, možda je i dobro da nas prizemlji, koliko god je jasno da svaki bod puno znači u ovakvoj ligi gdje je svaka druga utakmica derbi ili barem mini-derbi. Nema lakih bodova, zato i govorim da trebamo do zadnjeg kruga doći u što boljoj poziciji, tada se možemo nadati i nećem većem. Ako nastavimo prosipati bodova, nismo za vrh.

Ispada da vam je bolje igrati s Dinamo, Hajdukom pa i Osijekom nego Lokomotivom, Šibenikom i Varaždinom od kojih ste poraženi.
- Ha, tako izgleda...

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Ivan Nevistić i Daniel Štefulj potpisali su za Dinamo. Hoće li se to odraziti na atmosferu u ekipi?
- Ne, nema nikakvih probleme zbog toga. Svi smo prijatelji, dio smo jedne momčadi, oni su i dalje s nama i bit će do kraja sezone. Nema u tome ničega lošega. Profesionalci su, tako se i ponašaju.

Je l’ ih bockate u svlačionici da su dinamovci?
- Bockamo sve - nasmijao se Nino i dodao:

- Sve bockamo, i za Dinamo i za neke druge teme. Ne samo oni, svi su na repertoaru. Bez brige - ističe pozitivno ozračje Galović.

Osobno ste zadovoljni igrama? Djelujete dobro, iako je bilo nekih pogrešaka.
- Mora ih biti, to treba razumijeti, samo ih valja svesti na minimum ili sakriti da nisi preočiti krivac. Otkad sam došao držim dobar nivo, iako i ja i cijela obrana moramo biti još za nijansu bolji. Imamo pomoćnog trenera Aleša Kačičnika, koji je zadužen za nas iz defenzive, pa puno razgovaramo s njim i analiziramo.

U nedjelju dočekujete Goricu, koja je tradicionalno neugodna za Rijeku.
- Bilo bi glupo reći da nismo favoriti kad igramo kod kuće na Rujevici. Doma uvijek moramo tražiti pobjedu, bez obzira na sve. Ali, glup bih bio i kad bih rekao da će biti lako ili da ćemo pobijediti sto posto. Sami ste kazali, a i mi smo to na treningu komentirati, da imamo jako negativan omjer s Goricom i o tome vodimo računa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:39