SRDJAN VRANCIC/CROPIX
NESVAKIDAŠNJI INCIDENT

Mađari nisu htjeli početi utakmicu s Rijekom zbog bizarne situacije. Kulenović: ‘Ovo još nisam doživio!‘

Momčad MOL Fehervara odbijala je izaći na teren u Rovinju dok se ‘situacija‘ nije raščistila.
Piše: Davorin OliivariObjavljeno: 08. siječanj 2021. 19:41

Rijeka je poražena u prvoj pripremnoj utakmici od mađarskog prvoligaša MOL Fehervara u vrlo čvrstoj, na trenutke i gruboj utakmici. Jedini pogodak djelo je Funsha nakon slabe reakcije riječke obrane. Trener Simon Rožman, kao i gostujući strateg Marton Gabor igrali su po 45 minuta s potpuno različitom udarnom jedanaestoricom. U prvoj dionici, kad je igrala u svom najboljem sastavu, Rijeka je bila bolji suparnik, stvorila je nekoliko prilika, ali realizacija nije bila adekvatna, logično, tek je početak priprema, ima vremena za podešavanje ciljnika. Dva puta je u tom prvom poluvremenu zgodne šanse imao Luka Menalo, po jednom Čerin i Kulenović. Mađari su ozbiljno zaprijetili samo jednom, preko Budua, ali nije bilo prevelike opasnosti za Nevistića.

U drugoj dionici gledali smo slabiji nogomet, a Mađari su uspjeli iskoristiti jedno loše postavlanje riječe obrane i poentirati, rekli bi onako, baš iz ničega.

Najzanimljivija je ipak bila predigra utakmice. Naime, utakmica je na Stellamarisu u Umagu trebala početi u 14.30 sati, ali je onda dogovorom klubova pomaknuta za pola sata kasnije. Na terenu su se pojavili igrači Rijeke oko 14.15 sati i suci. Mađara nije bilo nigdje. Igrači Rijeke su se već kako to mora biti zagrijavali, zagrijavanje je trajalo 45 minuta....Bilo je to i ‘pregrijavanje‘ u čekanju suparnika. Bilo je dosta hladno, a puhao je i iznimno neugodni hladan vjetar. Riječani su naravno postali nervozni, jer se suparnik nije pojavio. Uskoro je stiglo objašnjenje zašto se MOL Fehervar ne pojavljuje na igralištu. Naime, na nešto povišenom drugom terenu s kojeg se mogla gledati utakmica, pojavilo se petnaestak ljudi, uglavnom domaćih, koji su željeli vidjeti nogometni događaj. S obzirom da se zbog epidemioloških razloga moralo igrati bez gledatelja, Mađari nisu htjeli na teren dok se gledatelji ne maknu. Bilo je traženje Mađara pomalo bizarno, jer je tih nekoliko gledatelja bilo daleko od terena za igru. Ipak, dok svi osim službenih osoba i novinara nisu ‘napustili položaj‘, oni su sjedili u svom toplom autobusu, dok su se igrači Rijeke nakon zagrijavanja počeli - hladiti.

Kad su se Mađari konačno pojavili, oni su se počeli zagrijavati.

- Ako utakmica ne počne za pet minuta, nećemo igrati, igrati ćemo međusobno - čuli smo kako na terenu govori riječki trener Simon Rožman

Sudac utakmice Alen Halilović je došao do Mađara, objasnio im je da utakmica mora početi, no oni na to nisu obraćali pozornost, i dalje su se lagano zagrijavali, kao da ih uopće nije bilo briga što su Riječani svoje dugo zagrijavanje već davno odradili i čekali da konačno utakmica starta. Sudac je i dao znak za početak, no Mađari kao da su bili gluhi.

- Ljudi moji, što je ovo?

To se pitao Luka Capan, a Sandro Kulenović je kazao:

- Pa ovo još nikad nisam doživio....

Trener Rožman stalno je pokazivao na sat, igrači Rijeke postali su ljuti, izgledalo je u jednom trenutku da se utakmica uopće neće odigrati. Ipak, kad je sudac drugi put dao znak za početak, Mađari su onako pomalo lijeno krenuli na igralište u svojoj taktičkoj formaciji. Ne sjećamo se da smo tako nešto vidjeli.

Moglo se i očekivati nakon takve uvertire, početak utakmice bio je iznimno nervozan s obje strane, već nakon sedam minuta došlo je skoro do tučnjave nakon jednog starta. Počelo je s naguravanjem, pa onda malo jačim naguravanjem, srećom sve se brzo smirilo. Međutim, oštri startovi su bili sastavni dio utakmice, još dva puta su se pohvatali Riječani i Mađari, iskrilo je na sve strane. Ipak, nekako se doguralo do konca prvog poluvremena, a u drugo se sve smirilo i utakmica je završena u mirnom tonu.


RIJEKA - MOL FEHERVAR 0:1 (Funsho 65‘)

ROVINJ Igralište resorta Stellamaris. Bez gledatelja. Sudac: Alen Halilović.

RIJEKA (3-4-2-1): Nevistić - Capan, Galović, Arsenić - Tomečak, Čerin, Lončar, Štefulj - Menalo, Murić - Kulenović (drugo poluvrijeme: Nwolokor - Escoval, Galešić, Smolčić - Braut, Pavičić, Lepinjica, Liber, Travaglia - Frigan, Yateke). Trener: Simon Rožman.

MOL FEHERVAR (4-3-3): Rockov - Zeke, Musliu, Tamas, Fiola - Dos Santos, Lyes, Ruben Pinto - Geresi, Budu, Dardai (još su igrali: Kovacs, Bolla, Rus, Ianique, Habgya, Nikolov, Nyari, Halmai, Funsho, Nikolić, Szabo): Trener: Marton Gabor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:02