RONALD GORSIC/CROPIX
ZATIŠJE PRED BURU

Maksimir bi ovoga ljeta mogao ostati bez svih svojih Vatrenih! Jedan bi transfer mogao glasno odjeknuti

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Dinamo i na njima zaradi ogroman novac.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. siječanj 2021. 12:40

Prošlih zimskih rovinjskih priprema najveći događaj bio je transfer španjolskog reprezentativaca Danija Olma u Leipzig. Gotovo svaki dan razgovaralo se o njegovom transferu, razmatrale ponude, posebice ona Milana, u Rovinj je stigao i njegov zastupnik Andy Bara...

Ta transferna priča zaista je bila uzbudljiva, stalno se osluškivalo što će se dogoditi, ali pričalo se i o ponudama za Oršića, Gavranovića, Ademija, Livakovića... Svakog jutra, umjesto pozdrava “dobro jutro”, moglo se čuti “dobra ponuda”. Osim Bare i drugi su menadžeri stizali u hotel Lone, bilo je prometno, hotelski lobi uvijek je bio prepun.

Sve je poluprazno

Ove zime ništa od toga. Jasno, pandemija koronavirusa utjecala je na cijelu priču, hotel Grand Park je poluprazan, u hotelskom lobiju praktički nema nikoga, svi su po sobama, nema posjeta izvana, nema menadžera, sve je pusto. No, nema niti priča o transferima, a pogotovo o nekim velikima poput onog Danija Olma. Izgleda da će ovaj zimski prijelazni rok proteći u miru kad su u pitanju dolasci i odlasci igrača. Pa i transfer Daniela Štefulja iz Rijeke u Dinamu, koji je gotova priča, jest zapravo ljetni transfer s obzirom da lijevi bek stiže nakon kraja sezone. Dogodit će se i transfer Ivana Nevistića, ali i sadašnji vratar Rijeke će, kako stvari sada stoje, potpisati ove zime, a doći na ljeto u plave dvore.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Tko će biti sljedeći veliki odlazni transfer Dinama, onaj glamurozni poput Olmovog? Dogodit će se u ljeto, a glavni kandidati su “velika četvorka” Dominik Livaković, Lovro Majer, Bruno Petković i Mislav Oršić! S obzirom da se finišira ljetni dolazak Nevistića, sasvim je jasno da se sigurno sprema transfer Dominika Livakovića. Reprezentativna “jedinica” na ljeto gotovo sigurno odlazi iz plavog doma, ponuda je bilo, ponuda će biti i to poploćenih dobrim svotama eura. Također, sasvim je realno očekivati da bi novi veliki Dinamov ljetni transfer mogao biti - Lovro Majer! Ove polusezone je bljesnuo poput kometa, cijena na Transfermarktu podigla se iznad 10 milijuna eura, a naši izvori kazuju da su već sada za njega zanimanje pokazali mnogi moćni europski klubovi. Playmakeri poput Majer su na velikoj cijeni, do ljeta, nakon Eura mladih U-21 reprezentacija, a i mogućeg poziva u A selekciju Zlatka Dalića za Euro seniora, Lovrina cijena mogla bi “dotaknuti nebo”, tako da bi ljetna prodaja bila zaista vrlo realna opcija. Da je tome tako, uvjeravaju nas i šaputanja koja govore da bi se uskoro prvoj momčadi mogli priključiti Niko Janković i Edin Julardžija, iznimno talentirani dečki iz druge momčadi, plemeniti veznjaci koji bi trebali biti nasljednici Lovre Majera.

Naravno, ponuda sigurno neće nedostajati niti za Brunu Petkovića i Mislava Oršića. Petko je siguran Dalićev putnik za Euro, a starokontinentalnom skupu najboljih reprezentacija s pravom se nada i Oršić. Nakon Eura, a pogotovo ako Vatreni stignu do uspješnog rezultata, njihova cijena će sigurno porasti, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako Dinamo na njima zaradi ogroman novac.

Prate se napadači i krila

Kad ovako malo slušate neke priče koje se protežu oko Dinama, onda čujete da se posebno prate napadači i krila. To je sigurno pokazatelj da su Petković i Oršić, ti skupocjeni maksimirski artikli, na ljeto posebno izloženi u plavom izlogu. Dakle, mogli bismo kazati, kad se radi o Dinamu, ovaj po svemu sudeći mirni zimski prijelazni rok je samo zatišje pred buru, zaigrijavanje za onaj ljetni, koji bi mogao biti spektakularan.

U teoriji, Dinamo bi mogao ostati bez svih svojih hrvatskih reprezentativaca! No, s obzirom da u Maksimiru znaju posao, sigurno jest da će se pronaći prave zamjene, tako je to uostalom u plavom klubu godinama, odlaze najveće zvijezde, ali Dinamo je stalno moćan. Štoviše, s obzirom na europske rezultate posljednjih godina, zapravo je sve moćniji i moćniji...

Zoran Mamić vježbao s igračima

Jučerašnji trening Modrih bio je iznimno zanimljiv. Trebao se odraditi u teretani, ali s obzirom da je konačno u Rovinju granulo sunce, trener Mamić je promijenio plan i otišlo se vježbati na umjetnu travu rovinjskog stadiona, a umjesto kopački igrači su na nogama imali tenisice.


Prvo je zagrijavanje odradio s raznim zgodnim vježbama kondicijski trener Ivan Štefanić, koji je odličan demonstrator. Štef, kako ga svi zovu, u sjajnoj je formi, pa neke vježbe za tijelo izvodi bolje od modrih profesionalaca. Čak toliko bolje da mu je u jednom trenutku Bruno Petković dobacio...


- Lako je tebi kad imaš 60 kila...


Ima Štef i više, ali očito je spreman. Mi smo se pak pitali kako li je samo na te vježbe uspio natjerati dečke u arapskom svijetu gdje je radio sa Zoranom Mamićem.

Kad smo kod Mamića, i on je vježbao skupa s igračima pod paskom Štefanića, a nakon svega dao je dečkima slobodno poslijepodne - u skupinama se moglo prošetati do centra Rovinja.

Zavezane oči, slabija noga, cika i vika...

Kad su jučer odrađene sve zahtjevne vježbe za tijelo, počeo je zabavni dio treninga koji je vodio pomoćni kondicijski trener Milan Šnjarić. Počelo se s tehniciranjem teniskim lopticama.


Koliko smo uspjeli vidjeti, ima tu puno majstora, nama je izgledalo da je najbolje išlo Majeru i Toliću, ali možda pomalo i iznenađujuće išlo je i Dominiku Livakoviću. Onda se pucalo po malom golu zavezanih očiju, pa su igrači morali gađati čunj, ali sa svojom slabijom nogom. Zanimljiva igra bila je povezana s kapicama, to su oni rekviziti koji nalikuju kineskim šeširima. Dečki se po naredbi trenera hvataju za glavu, koljena, leđa, a kad on vikne moraju s poda podići kapicu. Tko prvi, pobjednik... Ta igra iznimno je zabavljala dinamovce, bilo je cike i vike kao na nekom dječjem igralištu.


Konačno, Šnjarić je na centru poslagao markere, podijelio momčad u dva dijela, a onda su “suparnici” sprintali do markera, te ih brzo odijevali na sebe. Pobjednici su bili oni koji su ih prvi navukli. Sve je trajalo oko sat vremena, društvo se zaista dobro zabavilo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:20