VLADO KOS/CROPIX Cropix
BJELIČIN DŽOKER

‘Maleni‘ na Maksimiru po 100. put na vratima Osijeka: ‘Atmosfera je odlična, spremni smo za derbi!‘

Bit ćemo dobro posloženi, jer znamo što nas čeka - poručio je Malenica
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 20. studeni 2021. 12:32

Marko Malenica sutra će na Maksimiru 100. put u HNL-u braniti gol Osijeka. Nakon što je zbog ozljede Ivušića ponovno postao "bijelo-plava" jedinica, pri čemu je u četiri utakmice primio samo jedan gol, "Maleni" se nada da će ovaj dobar niz nastaviti i u velikom derbiju.

- Atmosfera je odlična, dobro smo radili unatrag dva tjedna, imamo odlične rezultate iza sebe, i želimo tako nastaviti - rekao je Malenica na "pressici" dan uoči derbija.

Poznata je činjenica da je Osijek u dvobojima s Dinamom u debelom suficitu pobjeda i bodova, pogotovo na Maksimiru, no upravo je Malenica jedan od rijetkih u današnjem osječkom rosteru koji je osjetio u tom dresu slast pobjede na Maksimiru. Pod Zoranom Zekićem Osijek je tamo dvaput slavio, a Malenica je u posljednjoj pobjedi 1-0 bio na golu.

Prije toga i u remiju 1-1. Osim njega, u sastavu su od današnjih igrača Osijeka tada bili tek Škorić i Bočkaj, dok su to u Dinamu samo Ademi i Livaković. Zanimljivo, današnja Osijekova uzdanica Fiolić u tom je porazu za Dinamo ušao s klupe u drugom poluvremenu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

- Da. Ima nas nekoliko koji smo osjetili kako je pobijediti na Maksimiru, ali općenito, svi su naši igrači dobri, imaju dobre karijere iza sebe, puno velikih utakmica, tako da mislim kako smo svi spremni i za ovaj derbi. Osobno se osjećam odlično, momčad mi je dosta olakšala povratak u natjecateljski ritam, dobro igramo, pogotovo u fazi obrane. Nisam imao previše posla, a to što sam imao, mislim da sam odradio korektno, i vjerujem da ću tako i nastaviti - istaknuo je Malenica, pohvalivši dečke ispred sebe.

- Obrana igra odlično, čvrsto, zrelo, šef traži od nas da dosta komuniciramo na terenu, i time si olakšamo posao, i mislim da to u posljednje vrijeme vrlo dobro izgleda - kazao je vratar Osijeka, na što je trener Nenad Bjelica dodao kako ne igra samo obrana dobro, nego cijela momčad igra odlično fazu obrane, jer se samo tako može postići željeni cilj. Obojica su se, pak, složili da će u ovoj utakmici vrlo važan biti psihološki faktor.

- Naravno da moramo biti dobri u glavama, što ne sumnjam da će tako biti, a onda to prenijeti i na teren. Bit ćemo dobro posloženi, jer znamo što nas čeka - poručio je Malenica. Od standardnih, osim ozlijeđenog Ivušića, vjerojatno će izostati i Kleinheisler, koji je tek sredinom tjedna počeo trenirati s momčadi

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 21:19