Duje Klarić / Cropix
100 DANA NA ČELU HAJDUKA

Maleš odlučan: Dosta je bilo smjena trenera, od sada će za lošu igru platiti igrači

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 14:58

Lakše se diše na Poljudu. S predsjednikom Malešom razgovor smo dogovorili još prošloga tjedna. Tema je '100 dana vladavine najmlađeg predsjednika na Poljudu’. Zamolio je pritom 'samo neka prođe Rijeka’. I prošla je, dobro po Bijele i Maleša koji je jučer proslavio prvih 100 dana u uredu predsjednika Hajduka.

Je li vas promijenio posao koji ste preuzeli 1. svibnja?

- Da, promijenio me. U duši sam ista osoba, ali obveze mijenjaju navike i ljude. Pokušavamo raditi dugoročno i strategijski, međutim, ovdje to ništa ne znači ako nemamo rezultat prve momčadi. Može biti još stoput veći kaos, nikoga nije briga za investicije, za kamp, za Primorac..., sve stane u rezultat. Do sada sam bio pasivan što se tiče rezultata prve momčadi, iako mediji znaju napisati da sam se miješao u odabir igrača. Možda sam trebao biti aktivniji, jer shvatio sam da se u konačnici sve lomi preko leđa Uprave. Nažalost, sve je u sjeni rezultata i možda je bolje da smo ovako tresnuli o pod. Sada možemo raditi selekciju na svim razinama.

U dva tjedna ste prošli golemu amplitudu raspoloženja javnosti i ozračja oko Hajduka. Od super pozitivnog do izuzetno negativnog.

- Da se vratim na 1. svibnja dodatno bismo razgovarali o tome treba li nam Barcelona na Poljudu. Zašto? Zato jer su naše 'zvijezde’ poletjele nakon 0:0. Četiri dana kasnije trebalo nam je hrabrosti u Stokeu, ali nije bilo ni 'h’ od hrabrosti. I onda je sve krenulo nizbrdo, ali neću zadirati u stručni dio. Ništa se nije promijenilo u planovima moje Uprave. Radimo projekt korporativne sigurnosti, u realizaciji smo nogometnih projekata Primorca i Dalmatinca...

Balakov je prošao riječke Bijele, ali što dalje očekujete od bugarskog stručnjaka?

- Pobjedu u Puli, a potom nastavak serije. Trebaju nam tri uspjeha u nizu da bi mirno dočekamo derbi s Dinamom 10. rujna. Znači Istra, Zagreb i Split, tri utakmice za devet bodova. Drukčije se ne može parirati Dinamu, to nam je jasno.

Hoće li Balakov ponuditi atraktivan nogomet sa svojim Hajdukom? - Morat će.

Koliko navijači vjeruju Balakovu, ujedno je pitanje i koliko vjeruju vama, jer on je ključni čovjek vašeg projekta.

- Istina, na Balakovu leži najveći dio mog projekta i osobno vjerujem u njega. Nitko nije nezamjenjiv, to je svima jasno, međutim, dosta su u Hajduku igrači smjenama trenera dobivali alibi za svoje loše igre. Ne, od sada će za loš rezultat prvo platiti igrači. Kako? Dodatnom selekcijom. Ne možemo tolerirati bajoslovne ugovore i skromni učinak na terenu. Neće više treneri biti dežurni krivci. Pa, tu ima igrača koji bi trebali plaćati Hajduku što igraju u bijelom dresu, a ne da dobivaju extra ugovore za hrvatske prilike.

Ostatak velikog intervjua pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:32