Boris Kovačev/CROPIX
REMONT U MAKSIMIRU

Mamić daje 5 milijuna eura za pojačanja, a otići bi mogli Rukavina, Beqiraj...

Ukoliko ode netko od dvojca Ademi-Brozović, svoju veliku šansu mogao bi dobiti Bakary Sare, defenzivni veznjak koji je od svih Dinamovih stranaca pokazao najmanje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. prosinac 2013. 13:56

Dinamo je spustio zavjesu na ovu polusezonu. Posljednji čin bio je za pljesak, trijumf na Poljudu bio je najbolje moguće finale plave priče. Polusezona je bila jedna od najturbulentnijih posljednjih godina. Europska natjecanja zadavala su bolne udarce, ostalo se bez Lige prvaka i ogromnog financijskog kolača, u Europskoj ligi osvojen je tek jedan bod, iako je osvojen naslov tzv. jesenskog prvaka, i u HNL-u je bilo slabih izdanja, smijenjeni su Krunoslav Jurčić i Branko Ivanković, na kraju je klupu zaposjeo Zoran Mamić.

Ali to je sad sve prošlost. Dinamo se okreće prema budućnosti, prema proljetnom dijelu sezone, koji bi prema maksimirskim planovima, kao i uvijek dosad, trebao biti zagrijavanje za novi ljetno-jesenski juriš na Ligu prvaka. Pitanje koje je čista klasika prije zimskog prijelaznog roka jest ono o kadrovskoj križaljci. S kojim će figurama modra momčad startati na proljeće, tko dolazi, tko odlazi, koga bi se željelo dovesti, koga bi se htjelo riješiti? Znamo da je riješen dolazak francuskog stopera Jeremyja Taravela, koji dolazi u nedjelju, a u ponedjeljak će obaviti liječnički pregled te potpisati ugovor; on je prva akvizicija prijelaznog roka. Traže se još jedan ofenzivni vezni igrač te još jedan stoper (Renato Kelić?).

Kad se radi o stoperu i veznjaku, izvori uvjeravaju nas da su ti transferi još uvijek na "dugom štapu". Naime Taravel će Lokerenu biti plaćen 1,6 milijuna eura, a maksimirski budžet za pojačanja iznosi 5 milijuna eura. Dakle ostalo je još 3,4 milijuna eura, pa se u tu priču žele "uglazbiti" ostala pojačanja.

A tko će napustiti plavu svlačionicu? Nema klasične transferne liste, Zoran Mamić nikome nije kazao da može potražiti novi klub. Kako to već biva, postoje interesi za Dinamove nogometaše, ali oni su usmenog karaktera; nijedna službena ponuda još nije navratila u Maksimirsku 128.

U kuloarima se vrti priča da bi transfer mogli ostvariti Fatos Beqiraj i Ante Rukavina, ali najviše upita, osim za Alena Halilovića, ima za Marcela Brozovića i Arijana Ademija. Što i nije neobično; Brozović je bio jedan od najboljih igrača Dinama ove polusezone, a Ademi je uz neke padove u formi iskazivao standardno dobar izgled. Ukoliko ode netko od spomenutog dvojca, svoju veliku šansu mogao bi dobiti Bakary Sare, defenzivni veznjak koji je od svih Dinamovih stranaca pokazao najmanje. Međutim mlađi Mamić drži da "tu nešto nije bilo u redu", te da je Sare mnogo bolji igrač nego što je to dosad pokazao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:09