Damir Krajač/CROPIX
POJAČANJA S KAJZERICE

Mamić iz Lokomotive vraća Kramarića, a otkupljuje Antolića i Maleša

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2013. 21:14

- Vraćamo s posudbe Kramarića, a od Lokomotive ćemo kupiti Antolića i Maleša!

Najavio je to Zdravko Mamić, što znači da su pregovori između dva kluba završili, da je dogovor postignut i da Antolića i Maleša možemo već smatrati Dinamovim igračima. A to je, pak, povod da analiziramo što su Dinamu, zapravo, donijeli igrači iz Lokomotive. Klub koji je ove sezone dosegao povijesni uspjeh, drugo mjesto u prvenstvu i finale Kupa, definitivno je napravio iskorak i ako odnekud Dinamo iz HNL-a treba dovoditi pojačanja, logika kaže, Lokomotiva je pravi izbor. Pogotovo što su neki igrači Dinamovi, neki su to bili, a i otišli su u Lokomotivu da bi se jednom i vratili. Je li, dakle, Dinamov projekt “kaljenje u Lokomotivi” donijelo Modrima korist i koliko?

Krenimo redom, četiri igrača bila su pun pogodak. Milan Badelj, Ivan Kelava, Šime Vrsaljko i Arijan Ademi opravdali su očekivanja u Lokomotivi, dokazali se i zauzeli mjesto u modrom dresu. Badelj i Kelava ostvarili su i transfere, Ademi je reprezentativac, Vrsaljko u širem krugu kandidata.

Doduše, Ademi je tu malo “izuzet”, on je u Dinamo došao kao senior iz Šibenika pa tek nakon godinu i pol u Maksimiru otišao na posudbu u Lokose, međutim, upravo je igrama u Lokomotivi izborio mjesto u Dinamovih prvih 11. Prošle su sezone standardno igrali i Pivarić i Brozović. Pivarića je nedavno spomenuo i Igor Štimac kao moguću alternaciju za lijevoga beka u budućnosti. Brozović je mladi reprezentativac, u Dinamu još nije odskočio kako se očekivalo, ali polako se diže i njegovu se iskoraku ipak nadaju ove sezone. Pivarić i Brozović klasa su ispod ove četvorice, ali također pokazuju dobro stranu igranja u Lokomotivi.

Za sve ostale, a puno je igrača iz Lokomotive dolazilo u Dinamo, ne može se reći da su zadovoljili. Ili nisu - zasad. Igrali su u zadnje tri-četiri godine u Dinamu Mesarić, Puljić, Mitrović, Peko, Atta, Barbarić.., nitko od njih nije više u Dinamu. I pitanje je hoće li biti. Kao sigurna opcija za povratak figurirao je Barbarić, ali dolazak Addyja i “eksplozija” Jedvaja umanjili su mu šanse za povratak.

- Peko? Vidjet ćete vi Peku kad se potpuno oporavi, kad uđe u formu. Bit će nam vrlo važan igrač - pričao je prošle jeseni Ante Čačić, koji je osim već spomenutog Pivarića, iz Lokomotive povukao upravo Peku, ali i Puljića.

Imali su kod njega važne uloge, no dolaskom Krune Jurčića oni su se vratili u staro jato, a ni tamo protekloga proljeća nisu puno igrali. Zbog ozljede ili vizije trenera Ivkovića. Mesarić je s Dinamom igrao i Europu, međutim, nije se dugo zadržao u prvom planu, Mitrović je upisao tek jedan nastup na vratima Modrih, Atta je odradio samo nekoliko treninga prije odlaska u Švedsku... Tomislav Barbarić dugo je slovio kao siguran povratnik u modro jato, međutim, dolaskom Addyja i eksplozijom Jedvaja i ta je ideja nestala.

- Mi imamo igrače u Lokomotivi i logično je da, ako u inozemstvu nema boljih, uzimamo njih - davna je Mamićeva izjava, koja se u pokazala točnom.

Dinamo svakoga ljeta dovede nekoga iz Lokomotive, u šali znamo reći da više ni oba kluba ne znaju tko se vraća s posudbe, a tko stiže kao igrač Lokomotive. Ovoga ljeta, dakle, trojica, Kramarić, Antolić i Maleš. Ostanu li Vrsaljko, Ademi, Pivarić i Brozović, znači da bi u novoj sezoni modri dres nosila čak sedmorica igrača koji su se “kalili” u Lokomotivi. Hoće li netko od novopridošlih igrati glavne uloge ili će ući na listu “prolaznika”?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 11:10