BORIS KOVACEV/CROPIX
NAJAVA OKRŠAJA NA ŠUBIĆEVCU

Mamić je bio zagonetan, ali bez nekih vedeta ipak neće moći, očekuje se nastup igrača Reala

Šibenik i Dinamo zaigrat će u nedjelju, osim u slučaju da na dan utakmice bude povišene temperature.
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 24. listopad 2020. 16:10

Dinamo nije gostovao na Šubićevcu od 7. travnja 2012. kad je pobijedio 3-0, Šibenik je tada vodio Goran Tomić, goste Ante Čačić, a sudio je Ivan Bebek, koji će voditi i povratnički prvoligaški sraz kluba iz Krešimirova grada i zagrebačkih „modrih” (nedjelja, 15.00), uz pomoć VAR-a Darija Bela.

Zbog pandemije covida-19 čiji je drugi val zahvatio Hrvatsku zadnjih desetak dana te posljedičnih odgoda, bit će to druga i jedina utakmica 9. kola HT Prve lige koja će biti odigrana (osim ako na sam dan nadmetanja ne bude neugodnih iznenađenja poput povišene temperature puno igrača).

Dinamu ovo gostovanje pada između dvaju europskih tjedana, nakon Feyenoorda, a prije Moskve (CSKA), dok su Šibenčani osokoljeni prošlonedjeljnim trijumfom na Poljudu.

Promjene u europostavi

- Sigurno im je to dalo dodatnu motivaciju i samopouzdanje. Pobijediti Hajduka u Splitu pokazuje da se radi o dobroj momčadi, ostali njihovi rezultati su možda ispod onoga što njihova igra pokazuje, jer igraju dobro, atraktivno, zaslužili su više bodova. Mi ćemo trebati biti jako dobri i na visokoj razini da tu utakmicu okrenemo onako kako mi želimo, a to je da osvojimo tri boda – najavio je sraz trener vodeće momčadi prvenstva Zoran Mamić.

Nedvojbeno će biti promjena u postavi u odnosu na start Europske lige u četvrtak, ali vjerojatno ne previše, jer puno je novih igrača u plavoj svlačionici, a bez nekih poput Livakovića, Theophile-Catherinea, Ademija i Petkovića, a možemo im čak pridodati i Gavranovića i Oršića (najbolje strijelce kluba ove odnosno prošle sezone) momčad djeluje puno slabije.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

- Igramo stalno nedjelja-četvrtak, to iziskuje određene promjene, nakon treninga ćemo vidjeti tko je u kakvom stanju i odrediti početnu postavu – zagonetan je bio Mamić, a najviše nas je zanimalo u kakvom su stanju Mario Gavranović, koji je protiv Feyenoorda sam zatražio zamjenu te Arijan Ademi, koji je dobio koljenom u glavu i završio je utakmicu s razbijenom arkadom.

- Osim tri šava s Ademijem je sve u redu, a Gavranovića ćemo procijeniti nakon treninga, ne bi trebalo ono zatezanje aduktora biti nešto što će ga odvojiti s terena na više dana, tako da se nadam da ćemo složiti dobru i moćnu momčad – poručio je Mamić.

S kim će i gdje Gvardiol?

Možemo pretpostaviti da će biti novi bekovi, Moharrami i Leovac, a vidjet ćemo hoće li Gvardiol ovaj put startati na stoperu i s kim. Lauritsen bi trebao nastupiti da se što prije navikne na Dinamov način igre i nove suigrače, a možda trener odmori iskusnog Theophilea?

Ademi bi sigurno htio kao kapetan predvoditi Dinamo u svome gradu, a zanimljivo, kad su „modri” zadnji put poraženi na Šubićevcu (2-1), 8. svibnja 2010., Ademi je bio u tadašnjoj postavi Branka Karačića.

Dodajmo i da je tog proljeća Šibenik nakon pobjede na Poljudu ugostio i pobijedio Dinamo te s tih šest bodova „viška” osigurao ostanak u ligi. Pretpostavljamo još i da će ovaj put startati Petković, dok bi Ivanušec mogao zamijeniti Majera, ostalo nema smisla pogađati.

Što se, pak, domaćih tiče, Krunoslav Rendulić zbog žutih kartona ne može računati na Marka Bulata (19), koji je prije nekoliko godina u predstavljačkom intervjuu Nedjeljnom Jutarnjem izjavio da bi iz Šibenika najradije u Dinamo, dok prekjučer u SN kaže da se „vidi” u inozemstvu i da mu se Dinamo i Hajduk „ne javljaju”. No, zato u početnoj 11-orici "narančastih" očekujemo Alvara Martina de Friasa, "desetku" posuđenu iz Real Madrida, osvajača Ramljakova tunrira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:41