Hanza Media
POLEMIKA ZAGREB-RIJEKA

MAMIĆ MATJAŽA KEKA PRED CIJELOM HRVATSKOM PITAO 'ŠTO VAM ZNAČI TO O CIRKUSU?', I DOBIO EKSPRESNI ODGOVOR Evo što je slovenski trener poručio Zdravku!

MATJAŽ KEK Rijekin trener pred utakmicu sa Slavenom Belupom govorio i o neizbježnom - prozivanju čelnika modroga kluba
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. travanj 2018. 20:50

Na Rujevici su se okrenuli Koprivnici. Nisu, naravno još zaboravili utakmicu na Maksimiru, neki događaji od srijede i dalje su se zdušno prepričavali u klupskom kafiću uoči današnje najave utakmice protiv Slaven Belupa, ali Matjaž Kek pokušavao se držati onoga što slijedi. Razumljivo, rezultat iz Maksimira ne može promijeniti, ali će događaje s travnjaka pokušati iskoristiti da unaprijedi igru svoje momčadi.

Već u Koprivnici gdje će za bodove, naglašava Kek, Rijeka morati biti bolja nego na Poljudu i Maksimiru.

- Koprivnica je sljedeće izuzetno teško gostovanje u tom nizu. Iza nas su dvije teške utakmice, a mislim da nas to isto čeka i u Koprivnici, momčad koja je formirana od igrača s puno iskustva što u HNL-u, što vani, s puno interesantne mladosti. Naravno, uz trenera koji nas zna u najsitnije detalje, kojem je uvijek Rijeka inspiracija i motiv, i koji je moj dobar kolega. Zbog toga očekujem tešku i kvalitetnu utakmicu, teren je dobar, vrijeme će biti pravo. Uz sve što smo prošli zadnji tjedan, naš cilj je ipak jasan, mi želimo bodove - rekao je u uvodu Matjaž Kek, koji se referirao i na ono što je vidio od svoje momčadi u ogledima protiv Hajduka i Dinama.

- Ako se sjećate u najavi tih utakmica, rekao sam da će pokazati u kakvom smo stanju i koliko smo daleko došli u našem radu. S jedne strane bilo je dobrih trenutaka, s druge puno stvari koje moramo popraviti i na kojima moramo raditi.

Kojima?

- U prvom poluvremenu na Maksimiru nismo bili dobri, a u dijelovima utakmice na Poljudu smo bili apsolutno premalo agresivni. Čini mi se kao da su sve te dobre stvari, koje su se pričale o brzom formiranju momčadi, neke malo uspavale pa su zaboravili na agresiju, trku i maksimalan učinak koji dovodi do kvalitete igre. Promjenom trenera Slaven Belupo je došao do nove fizionomije, njihovi su igrači prošli puno tih HNL borbi, imaju mlade koje će Tomo dobro ukomponirati. Ti dueli su, posebno u Koprivnici, uvijek bili izuzetno interesantni. Svjesni smo da ćemo imati problema ako ne budemo na razini po pitanju trke i agresije.

Kažete da vas Ivković poznaje u detalje, možete li ga nečime iznenaditi?

- Uvijek probaš da u tim silnim utakmicama protiv istih trenera i istih momčadi u nekom detalju napraviš nešto drugačije. Kao što mi njih analiziramo, tako i oni analiziraju nas, svi mislimo da znamo sve o svima, a onda uvijek neki detalj na terenu ili uz teren kroji rezultat.

Ima li u Slaven Belupu neki igrač koji vam se sviđa, Ivanovski možda?

- Ima tamo više igrača koji se meni sviđaju, to znači da se radi dobro, da su dobro trenirani i da imaju kvalitetu. U svakoj momčadi ima netko tko ti je bliži po načinu igre, ali ne bih isticao niti jednog pojedinca tamo. Drago mi je što ćemo se vidjeti s Josipom Brezovcem koji je bio dio te riječke priče...

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji:  Matjaz Kek.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Rijeka je porazom od Dinama ostala bez prilike za trofej ove sezone, je li borba za drugo mjesto riječka realnost s obzirom na sve okolnosti koje su pratile momčad od ljeta na ovamo?

- Slijedi borba od utakmice do utakmice u postavljanju fizionomije momčadi koju sada imam. S jedne strane znaš da ćeš morati prodati, dolaziš u situaciju malog disbalansa, ali vjerujte da ćemo u svakoj utakmici do kraja prvenstva dati sve od sebe da pobijedimo. Je li se moglo više? Uvijek se može više i uvijek si u nekoj želji da napraviš više. Ali što je sad realno? Uvijek moraš biti realan i objektivan sam do sebe, do svog rada. Ne bih prije zadnje četvrtine prvenstva govorio o konačnom sudu, do kraja ima još 27 bodova i bit ću prvi koji će čestitati onome koji će na kraju biti najbolji u jednom i u drugom natjecanju.

Suci vas nisu mazili, Bradarić je treći isključeni igrač ovog proljeća.

- Otvoreno i čiste savjesti sam prokomentirao neke stvari, ali prije svega moramo razmišljati o igri, da smo pravovremeni i pametniji. Upozoravao sam igrače prije Maksimira kako bi neke stvari mogli izbjeći, ali danas se nogomet igra toliko brzo da ako se ovako dijele kartoni, onda će momčadi završavati utakmice sa šest igrača.

Na Rujevici i dalje ne znaju kakva kazna očekuje Filipa Bradarića. Svjesni su da ga neće biti nekoliko utakmica, da reakcija kapetana nije bila primjerena, ali ističu i da nije sve bilo kako je navedeno. Ipak, Matjaž Kek nije išao u detalje...

- Ne razmišljam o tome. Mislim da su istance koje o tome odlučuju dovoljno odgovorne da procjene sve to skupa. Bio sam blizu i znam točno što se događalo. U jednom trenutku mislim da smo sami krivi, a mislim na klub, jer smo dozvolili da se Bradarić tamo nađe, a bio je isključen na poluvremenu.

Predsjednik Damir Mišković bio je blag u izjavama nakon Maksimira, suzdržao se od komentara.

- Znam koja me pitanja još čekaju, pa ako ima još pitanja o Belupu koji mi je najvažnija tema... Na kraju ću rado odgovoriti na sve ostalo.

A to pitanje za koje je Matjaž Kek znao da ga čeka bilo je ono vezano uz prozivku Zdravka Mamića. Dinamov savjetnik izravno je prozvao Keka, kasnije i sportskog direktora Srećka Juričića (ne Jurčića kako je Mamić rekao), za blaćenje pobjede Modrih u srijedu, te da je zajedno sa sucem Batinićem prevario i Dinamo i cijeli hrvatski nogomet onom odgodom međusobnog sraza na Rujevici.

- Ja mislim da smo svi u klubu, na čelu s predsjednikom Miškovićem, dovoljno korektno i iskreno priznali zasluženost pobjede Dinama bez ijedne mrlje. Poznajući gospodina Mamića, ali i poznajući on mene, znam da u svom izražavanju ljubavi prema svom klubu poštuje i moju ljubav prema mom klubu. Zaštitit ću svoje igrače pa makar igrali i s Dinamom u Maksimiru - zaključio je Matjaž Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:57