GORAN STANZL/POOL/PIXSELL
PROPALA IDEJA

Mamić nakon neuspjelog eksperimenta za Europu: ‘Sad sam malo pametniji, nije to momčad prihvatila...‘

‘Sad ćemo do Feyenoorda odraditi dva prava treninga i, vjerujem, dobro pripremiti za utakmicu‘.
Piše: Tomo Ničota/Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2020. 18:23

Dinamo je na kraju ipak pobijedio Goricu s 3:2, a jedna odluka Zorana Mamića na poluvremenu zamalo je Modre stajala punog plijena na Maksimiru. Junak pobjede Dinama bio je trostruki strijelac Gavranović (32, 36, 66), dok su pogotke za Goricu postigli Mudrinski (46) i Hamad (50).

Dinamo je terensku nadmoć u prvom poluvremenu potvrdio s dva gola Gavranovića u razmaku od samo četiri minute, a kad se činilo da će to biti još jedna rutinska pobjeda Modrih, mali eksperiment izveo je Zoran Mamić. Trener Dinama ubacio je na startu drugog dijela Joška Gvardiola, no ovog puta nije Gvardiol zamijenio Leovca na lijevom boku, već je izišao Kastrati i Dinamo je zaigrao s trojicom stopera.

Ako je to trebao biti eksperiment za utakmicu s Feyenoordom, onda nije uspio. Jer, u samo četiri minute Gorica je izjednačila. Prvo je ubacio Muhammed, Livaković je bio nesiguran kod istrčavanja, što je zbunilo Theophilea. Odbila se lopta od njega na nogu Mudrinskog, koji je zabio šesti gol ove sezone. Nije se ta obrana s trojicom uspjela uštimati, već je bilo 2:2.

Bila je ta promjena sustava igre veliki Mamićev promašaj, uvidio je i sam grešku, vratio opet na staro, Gvardiola gurnuo umjesto Leovca na bok, ušao je Ivanušec. I Dinamo je stigao do očekivane pobjede golom u 66. minuti. Gvardiol je lijepo prošao po lijevoj strani, dodao za Oršića, a ovaj je ubacio na peterac gdje je Gavranović bio brži od svog čuvara i još jednom pogodio mrežu iza Kahline.

"Čestitke momčadi, žao mi je da nismo potvrdili onaj rezultat iz prvog poluvremena. Nesretno smo primili prvi gol, sad nakon utakmice sam malo pametniji, promjena sustava koju sam napravio nije ono što momčad prihvaća, iako ona nije kriva za taj prvi gol. Nažalost, nemamo puno vremena za treninge, nismo imali nijedan zajednički trening, sad ćemo do Feyenoorda odraditi dva prava treninga i, vjerujem, dobro pripremiti za utakmicu", rekao je Mamić nakon pobjede, priznavši tako da odluka o promjeni sustava u poluvremenu nije bila ispravna.

S druge strane, Valdas Dambrauskas bio je malo i razočaran što njegova momčad nije uhvatila priliku koja joj se pružila u nastavku.

"Dinamo je bio bolja momčad i zasluženo je pobijedio. Naravno, možemo malo žaliti nakon svega što se događalo, nakon što smo se vratili u utakmicu imali smo priliku zabiti još koji gol i uzeti nešto više iz ove utakmice. Prema onome što smo pokazali u drugom poluvremenu, to smo i zaslužili. Dinamo je imao i Gavranovića, to je igrač koji čini razliku i to je pokazao. Znali smo kakav je igrač, ali dovoljno je bilo zakasniti sekundi, milisekundu i on je to kaznio. Uvijek ponavljam da moramo paziti na takve greške, nažalost, one su nam se desile, Dinamo ih je iskoristio. Jasno, nije baš sasvim dobar osjećaj nakon ovakve utakmice, kad ovako izgubite".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:06