RONALD GORSIC/CROPIX
IZJAVE AKTERA

Mamić nakon petice u Varaždinu: Ako zabijemo gol ili više njih Spursima u prvom dijelu, sve je moguće!

Osijek nam je blizu, svaki bod je bitan da probamo steći neku razliku što brže, tvrdi Oršić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. ožujak 2021. 18:06

Mislav Oršić u našem je izboru za dlaku odnio naslov igrača utakmice pred Lovrom Majerom, odlučile su nijanse i činjenica da je Oršić sudjelovao kod svih pet golova. Što je za njega i čitavu momčad dobra najava uoči Tottenhama.

- Bilo je dobro otpočetka, brzo smo zabili gol i oni su odustali od nečeg ozbiljnijeg. Bilo nam je sve lakše igrati i brzo smo prelomili utakmicu, sretni smo što ćemo pobjedom dočekati Tottenham. U HNL-u Osijek nam je blizu, svaki bod je bitan da probamo steći neku razliku što brže - rekao je Oršić, dok je trener Zoran Mamić hvalio svoje igrače za ovu izvedbu.

- Čestitam momčadi, od prve sekunde smo bili ozbiljni i koncentrirani, radili ono što smo se dogovorili i zasluženo smo pobijedili ovako visoko. Ispremiješali smo momčad, igrali su neki koji inače manje igraju, važno je da i oni dobiju pažnju i da pokažu da su vrijedni. I tako svojim pristupom guraju ove standardne da budu još bolji i aktivniji. Super je kad momčad tako igra, imaš mogućnost i tijekom utakmice malo odmoriti neke igrače. Bogatstvo je imati ovakav kadar, pogotovo kad odreagiraju ovako kako su reagirali, kao trener mogu biti zadovoljan - rekao je Dinamov trener, najavivši uzvrat s Tottenhamom:

- Moramo više riskirati u toj utakmici, možemo željeti sa svoje strane, ali ako će Tottenham biti na svojoj razini, bit će teško. No, nije ništa nemoguće u nogometu, ako zabijemo u prvom poluvremenu gol ili više njih, ako im dođe nervoza, onda može utakmica otići u drugom smjeru. Kao što je mogla otići i ona u Londonu, nakon one prve minute, da je Oršić zabio ili izborio crveni karton... Sve je moguće! Sigurno nedostaje publika, bio bi pun stadion, bilo bi lakše uz navijače, guraju te i daju dodatnu energiju. Ali, tako je kako je, ne možemo o tome razmišljati.

Varaždinov trener Zoran Kastel bio je kratak.

- Ušli smo katastrofalno u utakmicu, pet-šest igrača nije bilo na razini, indisponirani skroz. Poklonili smo im dva, tri gola, nije bilo lako nakon toga igrati. Pokušavali smo, ali Dinamo je bio rastrčan, razigran, jednostavno nismo uspijevali, moram im čestitati na pobjedi - kazao je Kastel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:34