GORAN MEHKEK/CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Mamić nakon utakmice otkrio stanje s veznjakom: Završio je u bolnici!; Tudor: Mogli smo zabiti još

Bio je to odličan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2020. 23:34

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu. Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Nakon susreta svoje je dojmove pokušao sažeti i privremeni trener Dinama Zoran Mamić.

- Nismo sretni zbog poraza, ali čestitam Hajduku na pobjedi, bila je to jedna dobra utakmica. Dobro smo ušli u susret i imali glavu i rep, ali nakon dvije tri pogreške Hajduk je preuzeo kontrolu na sredini terena i radili su nam dosta problema. Onda je stigla velika pogreška, odnosno nesmotrenost Gojaka koji je zaradio crveni karton. Osim što smo bili oslabljeni u drugom dijelu pali smo i fizički, već je drugi dio sezone i igrači su umorni. Moram reći da Dinamo nije u optimalnom fizičkom stanju i morat ćemo otkriti razlog tome. Što reći, Hajduk je iskoristio sve naše pogreške.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Dinamo je uspio stići do vodstva, ali Hajduk je uspio preokrenuti.

- Hajduk je stvarno igrao dobro i stvarali su nam velike probeleme u sredini i preko bokova što je rezultiralo s puno lopti u našem šesnaestercu gdje su oni to dobro iskoristili. Moramo naučiti nešto iz ovoga i da se ne živi od prošlosti te da se stalno treba dokazivati. To je jedini pravi put, ako ovako nastavimo brzo će se zaboraviti sve ono dobro iza nas.

Kakvo je stanje s Kadziorom i kako ste zadovoljni igrom Oršića?

- Pukao mu je nos i on je već odvezen u bonicu! Kada je u pitanju Orišić, pokazao je u drugom poluvremenu što sve može, ali nadamo se da će biti pravi u zadnje dvije utakmice.

Nakon Zorana Mamića nekoliko riječi o samoj utakmici rekao je i glavni strateg Hajduka Igor Tudor.

- Mislim da je bila interesantna utakmica za gledanje, možda je trebalo biti još i više golova, pogotovo s naše strane. Uvijek je lijepo pobijediti najvećeg rivala i to će nam dati snage za buduće utakmice. Mi smo njima darovali dva gola, a mogli smo zabiti još dva ili tri. Igrali smo u novom sisitemu i igrači su se dosta dobro snašli.

Drugo poluvrijeme s igračem više?

- Mi imamo konstantan problem s napadačima koji nisu tipična devetka u šesnaestercu. S neka drugačija dva tipa napadača možda bi utakmica bila i ranije riješena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:28