Drago Sopta/Cropix
SVI MUDRO ŠUTE

Mamić o Kovačiću: 'Pitajte Sir Alexa je li zainteresiran, nas nitko nije kontaktirao'

'Nemamo mi što kriti, mnogi klubovi prate Matea, skauti europskih giganata dolaze na mnoge naše utakmice. Ne treba ih niti nabrajati, jer se radi baš o najvećim klubovima'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2011. 17:46

Nije ništa novoga ili nepoznatoga, ali s vremena na vrijeme Mateo Kovačić, supertalentirani nogometaš Dinama, završi na prvim stranicama kad su u pitanju mogući transferi.

Ovoga puta na otočkim je nogometnim portalima procurila priča kako će Mateo put Manchester Uniteda, da je za mladog veznjaka Modrih osobno zainteresiran Sir Alex Ferguson. Čak se navodi da će se transfer dogoditi sljedećeg ljeta.

Za one koji to možda ne znaju, Manchester United prati Kovačića već dvije i pol godine posredstvom raznih skauta od kojih su mnogi dolazili i u Zagreb, a o tome su SN veće nekoliko puta pisale.

No, ne prati samo Manchester United talentiranog Matea, izvori iz Dinama kazuju nam da je pod okom Chelseaja, Manchester Cityja, Arsenala, Reala iz Madrida, Bayerna Münchena, Milana, Juventusa... Primjerice, skaut Arsenala Bobby Bennet se prije pola godine čak i službeno najavio u Dinamovu omladinsku školu, te nekoliko tjedana pratio Kovačića.

- Nemamo mi što kriti, mnogi klubovi prate Matea Kovačića, skauti najvećih europskih giganata dolaze na mnoge naše utakmice i analiziraju njegovu igru. Ne treba ih niti nabrajati, jer se radi baš o svim najvećim klubovima - kazao nam je sportski direktor Zoran Mamić.

A kad je konkretno riječ o Manchester Unitedu, mlađi Mamić je uz smiješak kazao:

- E, trebali biste nazvati Sir Alexa Fergusona i pitati ga je li zainteresiran za Matea Kovačića.

A je li netko službeno iz Manchester Uniteda ikad poslao ponudu za Kovačića ili bar ponudio razgovor na tu temu?

- Ne, nikakva ponuda s Old Trafforda nije stigla, niti smo ikad razgovarali na tu temu sa Sir Alexom Fergusonom - zaključio je Mamić tu priču.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 10:45