Srđan Vrančić/CROPIX
PREMIJE ZA 'POVRAĆANJE'

Mamić obećao igračima: 'Sve što zaradite u Europa ligi dijelite među sobom'

Prolaskom grupe moglo bi se skupiti preko milijuna eura. Kako će kasnije igrači raspodijeliti novac, ovisi o dogovoru njih međusobno, te članova stručnog stožera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. rujan 2013. 16:26

"Bolje da vam ne kažem što sam igračima obećao ako prezime u Europi. Povraćalo bi vam se od toga!" I to je između ostaloga kazao Zdravko Mamić u obraćanju javnosti nakon poljudskog derbija. Podsjetimo, uoči uzvrata s bečkom Austrijom Mamić je igračima obećao da će podijeliti dva milijuna eura premija ako uđu u Ligu prvaka. Bili su blizu, na kraju ostali bez velikog plijena.

Međutim, ne znači da ne mogu dobro zaraditi, štoviše. Zdravko Mamić u jednom je od svojih govora igračima u zadnje vrijeme predočio važnost prezimljavanja u Europi, pa je odlučio momčad stimulirati dodatnim premijama. Naravno, one neće biti tako visoke kao u slučaju ulaska u Ligu prvaka, ali svejedno mogu biti izuzetno izdašne. Dakle, gazda je igračima poručio (bilo je to, naravno, prije poljudskog razočaranja) da će, prezime li u Europi, sve što kao momčad zarade u Europskoj ligi dijeliti među sobom.

Nije dva milijuna, ali može biti stvarno puno. Naime, svaka pobjeda nosi 200 tisuća eura, bod 100 tisuća. Za prolazak dalje u pravilu treba barem sedam do devet bodova, što znači da samo od toga mogu uprihoditi oko 600-700 tisuća eura. Za prvo mjesto u skupini dodatna je nagrada 400 tisuća eura, za drugo 200, a i samo ispadanje u prvom proljetnom kolu donosi još 200 tisuća. Moglo bi se lijepo skupiti preko milijuna eura, definitivno nije za baciti. Kako će kasnije igrači raspodijeliti novac u svlačionici, ovisi o dogovoru njih međusobno, te članova stručnog stožera. Dakle, ako nekima nije samo po sebi dovoljan motiv igrati Europsku ligu, isplati im se potruditi i zaraditi fin novac. Što se kluba tiče, Europska liga igra se za slavu, ne za blagajnu, zaraditi može jedino momčad.

Linker
19. svibanj 2024 18:26