GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Mamić objasnio razlog Dinamovog poraza pa objavio dobru vijest! Rožman: ‘Mogli smo zabiti još koji...‘

‘Znali smo kako jedino možemo protiv njih, ne ići njima u mlin. Igrali smo taktički jako zrelo‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. siječanj 2021. 21:12

Svi su akteri, prije svega pohvalili generalno odličnu utakmicu, derbi je uistinu ponudio bogatih 90 minuta. A jasno da raspoloženje nije isto, u riječkom taboru slavi se velika pobjeda, u Dinamovoj svlačionici razmišlja, najviše, o promašenim prilikama i kaznenom udarcu. Zasluženost Rijekine pobjede nitko ne spori.

- Treba čestitati Rijeci, zabila je dva gola, iskoristila svoje prilike i pobijedila. Onaj dio koji danas kod nas nije bio dobar, to su neiskorištene prilike, neiskorišteni jedanaesterac. Onda momčad koja igra dobar nogomet kao Rijeka dođe u situaciju da iz polukontre i kontre zabije gol, to je učinila i treba joj čestitati - rekao je Zoran Mamić, istaknuvši i Ivana Nevistića.

- Nevistić je obranio jedanaesterac i dosta teških lopti. Radi se o odličnom golmanu, na našu žalost bio je na visokoj razini ove večeri.

Odmora nema, iduća je utakmica u Velikoj Gorici, vjerojatno će sad i Goričani 'osjetiti krv'.

- Vidio dam da igra isti sastav, momčad se nije promijenila, čvrsti su, kompaktni. A ništa, moramo stvoriti šanse i iskoristiti ih!

Jedna dobra vijest.

- Majer i Gvardiol trebali bi biti spremni za tu utakmicu.

Uz Nevistića, pak, najviše je komplimenata za svoju izvedbu zaslužio Stjepan Lončar. Gol, asistencija, ali i čitava partija na visokoj razini.

- Znali smo kako jedino možemo protiv njih, ne ići njima u mlin. Igrali smo taktički jako zrelo, mirno, pripremali smo se dobro za ovu utakmicu i odigrali mušku, čvrstu partiju. Iskoristili prilike, sačuvali iza nulu, to nas jedino zanima. Idemo jednu po jednu utakmicu, imamo dosta zaostalih, želimo sve pobijediti. Imamo puno samopouzdanja, očekujemo maskimalan broj bodova - puca od samopouzdanja Lončar, koji ne misli predugo žaliti što njegova momčad nije na kraju zabila još koji.

- Imali smo pred kraj i još prilika, mogli smo poneku realizirati, ali i ovo je velika i zaslužena pobjeda.

Trener Simon Rožman ostao je miran, barem pred mikrofonima, na njemu je sad držati momčad na zemlji, svjestan da neće biti lako stalno ovako igrati.

- Čestitke i jednima i drugima, jako dobra utakmica, a posebne čestitke mojim igračima. Napravili smo dobar posao, izgledali smo dobro na terenu. Naravno da nije sve još idealno, ali smo bili kompaktni, iskoristili prilike, kaznili ih u pravo vrijeme. Sjajan početak godine - rekao je Rožman, istaknuvši obranjeni 'penal' kao ključan trenutak susreta.

- Ta obrana je donijela samopouzdanje, naravno, Nevistić je odigrao fantastičnu utakmicu. Ali, to i mora biti tako, ako želiš pobijediti u Maksimiru. Kažem, ima još mana u igri, u nekim smo situacijama visjeli, a onda mogli zabiti još koji gol. Ipak, velika pobjeda protiv odlične momčadi.

Rastu li nakon ovoga i Rijekine ambicije?

- Cijele pripreme sam vidio da dečki žele, to je bitno. Bit će tu oscilacija, ali kad imaju tu želju i energiju, kad žele biti bolji, onda ih to i nagradi. Bit će uspona i padova, ali imamo gard kako želimo izgledati, treba ih pratiti da ne skrenu s puta i stat ćemo uz njih i kad bude teže - poručio je Rijekin trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:18