Damir Krajač/CROPIX
NOVA MODRA JEDINICA

Mamić odlučio: Sandomierski postaje prvi vratar, Zelenika iscrpio strpljenje u Maksimiru

Naravno, ukoliko se ipak ne kupi neki "kapitalac", ali po svemu sudeći, to se neće dogoditi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. prosinac 2013. 10:58

Dinamo pod hitno mora riješiti pitanje vratara! Po nama je to krucijalna priča kompletnog zimskog prijelaznog roka. U Maksimiru se konačno moraju odlučiti tko je “broj jedan”. Ili kupiti neko novo vratarsko ime. Stalno mijenjati vratare nije mudro, jer radi se o mjestu u momčadi koje je specifično, ali jako, jako bitno. Prave, ozbiljne momčadi obično ne mijenjaju vratare, čine to samo kad se onaj koji je određen kao najbolji ozlijedi.

Pričuve eventualno stoje između stativa u utakmicama koje nisu od presudne važnosti, ili je unaprijed planirano i dogovoreno da će braniti u kup-ogledima; takva se priča najčešće prakticira u Španjolskoj i Engleskoj. U Dinamu to nije bilo slučaj, vratari su se mijenjali naprasno, pa na kraju nismo sigurno ima li dvojac Sandomierski - Zelenika više ikakvog samopouzdanja. Mladi Mikulić nije dio te priče, on će svoju priliku dugo čekati.

- Između ostalog, razmišljamo o dovođenju vratara ovog zimskog prijelaznog roka.

To je kazao Zdravko Mamić prije otprilike tri tjedna.

- Imamo tri vratara...

Tako je nakon te izjave Zdravka odgovorio mlađi brat, trener Zoran. Naravno da je bedasto napisati da su braća na različitim linijama kad se radi o vrataru, ali i te izjave govore o popriličnoj klupskoj zbunjenosti koja je već dugo vidljiva na tu temu.

Po onome što saznajemo od maksimirskih izvora, na proljeće će priliku dobiti Poljak Grzegorz Sandomierski, koji je nabrzinu doveden nakon Miglioreova bijega. To je odluka trenera Zorana Mamića. Naravno, ukoliko se ipak ne kupi neki “kapitalac”, ali po svemu sudeći, to se neće dogoditi, jer kupnja novog čuvara mreže ipak nije označena kao klupski imperativ ove zime.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:19